Barcelona tindrà al 2017 un equipament municipal per a joves vulnerables : Servei de Premsa

Barcelona tindrà al 2017 un equipament municipal per a joves vulnerables

17/11/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

Disposarà de 20 places i estarà sota la direcció del Departament d’Atenció a Pe dersones Vulnerables de l’Ajuntament de Barcelona

Amb un pressupost anual aproximat de 500.000 euros, l’equipament estarà gestionat per un equip especialitzat que treballarà amb els joves perquè iniciïn processos d’inclusió i d’inserció sòcio-laboral durant la seva estada

 

Barcelona tindrà, al 2017, un nou equipament adreçat a acollir joves d’entre 18 i 25 anys que es trobin a la ciutat vivint al carrer o en situacions d’exclusió social greu. El centre, que es posarà en marxa durant el primer trimestre de l’any, disposarà de 20 places. Dependrà del Departament de Persones Vulnerables de l’Àrea Social de l’Ajuntament de Barcelona, qui derivarà tots els ingressos i concertarà totes les places.

El centre estarà destinat a acollir joves que més enllà de la seva situació legal es trobin que han assolit la majoria d’edat i que, precisament per això, han perdut els ajuts que els podria estar oferint l’administració com a menors, però que encara no han aconseguit fer el pas a l’autonomia plena per la seva situació de manca de suport familiar i social o per la seva falta ingressos econòmics.

L’equipament estarà dirigit per un equip d’atenció socioeducativa especialitzat que treballarà amb els joves durant la seva estada perquè facin un procés cap a l’autonomia plena amb un treball d’inclusió adequat a les seves necessitats i dins la seva capacitat d’implicació. L’equip de professionals també estarà en disposició d’abordar les situacions de manca d’hàbits de cura personal o problemes de toxicomania que puguin presentar els usuaris del centre.

Mentre els joves estiguin a l’equipament –entre 3 mesos i un any–, tindran cobertes les necessitats bàsiques i d’atenció social. Durant aquest temps, també es treballarà perquè gaudeixin dels serveis normalitzats de la comunitat, tant en el camp de la salut, com la educació, cultura, esport i inserció sòcio-laboral.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que aquest centre ha de cobrir les necessitats “d’un perfil de jove que, malgrat ha complert la majoria d’edat, no té condicions per a sortir-se’n sol. Evitem, d’aquesta manera, que es cronifiqui la seva situació donant-li totes les eines possibles perquè pugui reprendre la seva vida al més aviat possible”.

També ha reclamat que calen canvis urgents a la llei d’Estrangeria estatal, i ha demanat complicitat a totes les administracions per a aconseguir-ho, perquè “ara aquest és el gran impediment perquè aquests joves puguin accedir a un contracte laboral i a recursos formatius adequats”.

Paraules clau

equipament/