Collboni: “En la construcció d’una identitat metropolitana la cultura és fonamental” : Servei de Premsa

Collboni: “En la construcció d’una identitat metropolitana la cultura és fonamental”

30/11/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat ha acollit aquest matí -impulsada pel Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de Barcelona, Jaume Collboni- la primera trobada de regidors de cultura de la primera corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Hi ha estat presents, com amfitriona, l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i els regidors Jaume Collboni (Barcelona), David Quirós (L’Hospitalet), Laia Sabater (Badalona), Petra Jiménez (Santa Coloma de Gramenet), Rocío García (Cornellà de Llobregat), Montse Zamora (Esplugues de Llobregat) i Juan Carlos Ramos (Sant Adrià de Besòs). Tots han coincidit amb la necessitat de teixir complicitats en l’àmbit cultural perquè entre d’altres coses, com ha subratllat Collboni, “la cultura és fonamental en la construcció d’una identitat metropolitana”.

 

2016_1130_10112200

 

Barcelona ha posat sobre la taula un primer projecte: el futur festival de dansa. Un projecte, ha explicat el regidor de Barcelona, que visualitza “la necessitat de compartir cultura amb els municipis que delimiten amb Barcelona, amb una base concreta que ofereixi continguts culturals de qualitat als 2,8 milions de persones que viuen a l’Àrea Metropolitana”.

Collboni també ha expressat la voluntat que la mirada metropolitana impregni tota la cultura, i ha posat l’exemple de les fàbriques de creació “que ja tenen aquesta mirada més àmplia i acullen creadors de diferents procedències”.

La intenció és ampliar progressivament aquest primer grup de municipis amb la incorporació d’altres poblacions metropolitanes. “Per alguna banda havíem de començar i aquest és el primer pas”, ha explicat el tinent d’alcaldia. La propera reunió serà a finals de gener a Badalona.

 

 

 





Paraules clau

cultura/