L’Ajuntament augmenta un 19% l’import de la convocatòria de subvencions per al 2017 : Servei de Premsa

L’Ajuntament augmenta un 19% l’import de la convocatòria de subvencions per al 2017

05/01/2017Temps estimat de lectura: 3 minutsA les 11:30 hores, el regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, atendrà als mitjans interessats al vestíbul de l’Edifici Novíssim

Es destinaran més de 20 milions d’euros a entitats i associacions de la ciutat

Aquest any s’obren noves línies de subvenció destinades al dret d’asil, es reforça l’àmbit educatiu i es manté la valoració de la perspectiva de gènere

L’objectiu del Govern és anar reduint les subvencions directes, de forma que passin a processos de convocatòria oberta, i per tant, de lliure concurrència

 

L’Ajuntament de Barcelona obre avui, dia 5 de gener, el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria general de subvencions per a l’any 2017, que finalitza el dia 2 de febrer. La convocatòria preveu incrementar un 19% el pressupost i atorgar un total de 20.885.881 € en subvencions per les entitats i associacions de la ciutat.

En la línia endegada l’any passat, amb l’augment del pressupost el Govern continua potenciant la transparència i la lliure concurrència, a través de processos de convocatòria oberta i, a la vegada, per anar reduint significativament les subvencions atorgades de forma directa o via conveni.

 

Noves línies de subvencions per impulsar els àmbits d’educatius, els de dret d’asil i de relacions amb la participació ciutadana

Bona part de l’augment del pressupost de les subvencions aniran destinats als nous àmbits que s’han afegit a la convocatòria d’enguany.

En l’àmbit dels drets de la ciutadania es finançaran projectes adreçats al dret d’asil i refugi, els drets digitals i capacitació digital. També es posarà en marxa accions per promoure la transferència i l’aprenentatge de sabers culturals diversos.

Pel que fa a l’àmbit de l’educació, es finançaran projectes adreçats a les entitats socials i educatives per a una Barcelona educadora i inclusiva, projectes d’investigació i recerca educativa i per a la innovació educativa.

En el camp de la participació ciutadana es posaran en marxa línies d’ajuda per fomentar la participació inclusiva, la participació en centres de secundària i batxillerat i per desenvolupar infraestructures digitals per a la millora de la participació ciutadana, així com projectes que fomentin la participació en l’àmbit de la cultura popular i tradicional.

 

Valoració de la perspectiva de gènere i garantir la transparència

Enguany continua la valoració amb un màxim de 0’5 punts de la perspectiva de gènere en els projectes presentats, amb la intenció de premiar les entitats, associacions i empreses que treballen per la igualtat. En aquesta línia, la convocatòria fixa l’obligatorietat de justificar no haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat practiques discriminatòries per raó de sexe o gènere, segons la llei 17/2015 del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.

Continua l’obligació de complir amb la llei de transparència, accés a la informació i bon govern, adaptant la convocatòria a la llei 19/2014 de 29 de desembre. Les bases exigeixen que les entitats que rebin ajuts superiors a 10.000€ compleixin les obligacions derivades de la llei de transparència i se sotmetin a la fiscalització de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona. La llei obliga les entitats subvencionades a informar l’Ajuntament de les retribucions dels òrgans de direcció o administració, a l’efecte de fer-les publiques.

 

El termini per a sol·licitar és de 20 dies hàbils, del 5 de gener al 2 de febrer

La informació per a la convocatòria de subvencions ja es pot consultar a la web www.bcn.cat. A partir del 5 de gener, quan s’obre el termini de sol·licitud, també es trobarà tota la documentació necessària per fer el tràmit on line o bé descarregar-ho i acudir presencialment, demanant cita prèvia, a les Oficines d’Atenció al Ciutadà.

La web també oferirà informació puntualment de les xerrades informatives organitzades des dels districtes o sectors implicats.

L’any passat es van rebre 6.187 sol·licituds de subvencions, amb un augment del 12% respecte l’any 2015.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
subvencions/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina