Gerardo Pisarello reforça l’aliança amb el Barcelona Supercomputing Center com a soci tecnològic estratègic de la ciutat : Servei de Premsa

Gerardo Pisarello reforça l’aliança amb el Barcelona Supercomputing Center com a soci tecnològic estratègic de la ciutat

12/01/2017

El primer tinent d’alcaldia i màxim responsable municipal de l’àrea de de Tecnologia i Innovació Digital visita les instal·lacions del BSC per reforçar l’aliança amb aquest centre de recerca clau de la ciutat

El BSC i l’Ajuntament de Barcelona s’emplacen a trobar nous espais de col·laboració i reforçar la seva aliança estratègica

Els àmbits de col·laboració establerts i potencials estan relacionats amb la gestió de fluxos dins de la ciutat, l’economia circular, la qualitat de l’aire i la mobilitat urbana

 

El primer tinent d’alcaldia i màxim responsable municipal de l’àrea de de Tecnologia i Innovació Digital, Gerardo Pisarello, ha visitat avui el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), situat al Campus Nord la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), com a soci tecnològic estratègic de la ciutat.

La visita a aquesta instal·lació científica i de recerca de primer nivell, que acull a les seves instal·lacions el superordinador MareNostrum, té l’objectiu de reforçar l’aliança estratègica de l’Ajuntament amb el BSC en el marc de l’impuls de la innovació previst en el pla #BCNDigital 2017–2020” que vol afavorir una economia digital més plural i un nou model d’innovació urbana basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris amb un clar lideratge públic i ciutadà.

Acompanyat de la Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Francesca Bria; el gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica, Francisco Rodriguez, i dels màxims responsables del BSC la trobada d’avui ha permès analitzar els àmbits de treball relacionats amb la nova estratègia municipal, com ara la digitalització de les ciutats, la qualitat de l’aire en entorns urbans o la contribució de la tecnologia en la mobilitat urbana.

La delegació municipal ha estat rebuda pel director del BSC, Mateo Valero; el director associat del centre, Josep Maria Martorell, i els directors dels departaments d’Earth Sciences i de Computer Applications for Science and Engineering, Francisco J. Doblas-Reyes i José María Cela, respectivament, així com l’investigador i expert en modelització i planificació de la qualitat de l’aire, Marc Guevara.

“Volem reforçar l’aliança estratègica de l’Ajuntament amb aquest centre d’innovació clau de la ciutat, amb el que ja col·laborem actualment en diferents projectes del programa europeu de recerca Horizon2020 vinculats a l’anàlisi de dades de ciutat, la qualitat de vida o per afavorir l’empoderament ciutadà i la sobirania de dades”, ha assegurat Pisarello.

“És important que tot el coneixement i la tecnologia que es genera en el món de la recerca es transfereixi a la societat i beneficiï i contribueixi al benestar dels ciutadans. Som corresponsables de donar resposta als reptes urbans de la propera dècada”, ha afegit el primer tinent d’alcaldia.

“Ens emplacem a noves trobades sectorials per poder aprofundir en aquests àmbits de gran potencial com ara la gestió i l’anàlisi de fluxos dins de la ciutat, l’economia circular, la qualitat de l’aire o la mobilitat urbana”, ha conclòs Pisarello.

La trobada de treball d’avui al BSC forma part del conjunt de visites que Pisarello està fent a centres de recerca i empreses del món de la innovació a la ciutat, i que en els darrers dies ha permès reunir-se amb la multinacional tecnològica Lenovo o la fundació Ship2B ubicada a l’edifici Medià-TIC.Compartiu aquest contingut