Barcelona Activa es compromet a promoure la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat en el mercat de treball : Servei de Premsa

Barcelona Activa es compromet a promoure la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat en el mercat de treball

30/01/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’agència de desenvolupament econòmic i local s’ha adherit a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya integrada per una vintena d’institucions, agències i organismes d’àmbit local

Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat Espanyol que busca la cooperació entre municipis per impulsar polítiques públiques en defensa dels drets de les persones LGTBI

En el marc de l’Estratègia per l’Ocupació a Barcelona, l’Ajuntament es compromet a incorporar en les actuacions de promoció de l’ocupació la perspectiva de la diversitat per facilitar la inserció i la integració d’aquest col·lectiu, entre d’altres

 

Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic i local de l’Ajuntament de Barcelona, s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, una iniciativa pionera a l’Estat Espanyol que es va constituir el passat mes de juny per desenvolupar polítiques en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Barcelona Activa, com a nou membre de la Xarxa, es compromet a incorporar la perspectiva de la diversitat en les mesures i actuacions de promoció de l’ocupació a la ciutat i a fomentar la igualtat d’oportunitats efectiva en el món laboral. En aquest sentit, es treballarà per facilitar la inserció i la integració d’aquest col·lectiu i, alhora, sensibilitzar i promoure el respecte per la diversitat en el sí de les empreses.

Formar part de la Xarxa suposa avançar en el propòsit que l’Ajuntament s’havia marcat en l’Estratègia per l’Ocupació a Barcelona (EOB) de definir actuacions de promoció de l’ocupació tenint en compte la perspectiva de la diversitat, per evitar la discriminació de col·lectius de persones LGTBI, entre d’altres. L’EOB es va presentar el passat setembre, fruit del treball conjunt amb els principals agents de la ciutat que poden incidir en la lluita contra l’atur i la precarietat laboral.

 

Una aposta de cooperació local

La Xarxa està integrada per Ajuntaments i entitats del món local d’una vintena de municipis, com ara Sabadell, Terrassa, Berga, Ripollet, Granollers, Girona o Mataró, entre d’altres. Es busca fomentar la col·laboració i l’acció conjunta entre pobles i ciutats per impulsar polítiques d’igualtat de gènere i LGTBI. L’objectiu és avançar en el respecte i el reconeixement de les diverses identitats i expressions de gènere i orientacions afectives i sexuals.

Així doncs, es vol facilitar la cooperació per impulsar projectes innovadors, fomentant l’intercanvi d’experiències, afavorint la transferència i els coneixements entre els governs locals i compartir mesures com a models de bones pràctiques per a tots els municipis que integren la Xarxa.

En aquest sentit, divendres va col·laborar a la primera Jornada sobre Les polítiques LGTBI al món local, articulacions i aliances que organitzava la Xarxa de Municipis LGTBI a Sabadell. S’estructura en dos blocs: un de reflexió de les polítiques d’impuls de la diversitat i els drets a la ciutadania i un altre plantejat a partir de tallers simultanis. Barcelona Activa va participar en un sobre els drets d’aquest col·lectiu al mercat de treball i com trencar les fronteres de la desigualtat. Es tracta d’una trobada adreçada a personal municipal i a membres d’entitats LGTBI.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
lgtbi/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina