Més de 150 joves de Nou Barris en situació d’atur participen demà a una jornada d’ocupació : Servei de Premsa

Més de 150 joves de Nou Barris en situació d’atur participen demà a una jornada d’ocupació

13/02/2017

L’Espai Jove Les Basses acollirà un espai firal on una trentena d’entitats de la ciutat presentaran la seva oferta de programes de formació, inserció, orientació i suport en la recerca de feina

Aquest any, Barcelona Activa posa en marxa 4 programes d’inserció específics per a joves amb l’objectiu d’inserir, almenys, prop de 540 participants d’entre 16 i 29 anys

La trobada s’emmarca en el Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat i està organitzada per Barcelona Activa, la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i el Districte de Nou Barris

 

Demà dimarts 14 de febrer, durant tot el matí, més de 150 joves del districte de Nou Barris, d’entre 16 i 29 anys i actualment sense ocupació, participaran en una jornada d’ocupació organitzada conjuntament entre Barcelona Activa, la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i el districte de Nou Barris.

Està pensada per a que coneguin els diferents programes de formació, inserció, orientació professional i suport en la recerca de feina, vinculats a Garantia Juvenil, que ofereixen una trentena d’entitats de la ciutat, com per exemple Barcelona Activa, la Fundació Pere Tarrés, la Creu Roja, el Grup Exist, Ubiqum o la Fundació ONCE, entre d’altres.

D’aquesta manera, s’assabentaran de tota l’oferta existent, trobaran la informació completa i detallada i els serà més fàcil poder identificar i decidir quin programa s’ajusta millor als seus interessos i necessitats. La jornada tindrà lloc a l’Espai Jove Les Basses i consistirà en un espai firal on totes les entitats tindran presència i un punt des registre a la Garantia Juvenil, el pas previ per a que es puguin inscriure als programes.

 

La oferta de Barcelona Activa

Barcelona Activa, aquest any, posa en marxa 4 programes d’inserció laboral específics per a joves de diferents perfils professionals i nivells formatius. En conjunt, s’obren al voltant de 800 places de formació ocupacional i orientació amb l’objectiu d’inserir almenys prop de 540 participants d’entre 16 i 29 anys.

D’aquests, “Joves per l’Ocupació” i “Garantia d’èxit BCN”, s’emmarquen en la convocatòria de Garantia Juvenil, la iniciativa europea per reduir l’atur juvenil que a Catalunya es vehicula a través del SOC:

El primer s’adreça a 100 joves de fins a 25 anys, sense formació o amb un nivell bàsic d’estudis, que vulguin treballar com auxiliar de cambrer/a de restaurant i barista, personal shopper, auxiliar de vendes i màrqueting online o auxiliar d’imatge personal i estètica, entre d’altres. El programa combina accions de tutorització i formació amb una experiència laboral de mínim 6 mesos.

En canvi, el segon, es dirigeix 500 joves tant de col·lectius amb baixa o nul·la especialització professional com també als que tenen una formació mig-alta que busquen la manera d’accedir al mercat de treball més ràpidament. En aquest cas, s’han dissenyat un conjunt d’activitats i programes diferents tant d’ocupació i recerca de feina, com de formació professionalitzadora i de foment de l’emprenedoria. Així, cada participant pot seguir el seu itinerari personalitzat i adaptat a les seves necessitats, al seu estil d’aprenentatge i als seus interessos laborals.

Així mateix, l’oferta de Barcelona Activa es completa amb el programa “Fem Ocupació per a Joves” que consisteix en detectar les necessitats de contractació de les empreses i, en funció de les vacants, seleccionar, formar i inserir a joves.

I, per últim, un any més es duen a terme tres “Cases d’Oficis” per formar joves en diferents especialitats professionals vinculades als àmbits de la sostenibilitat, les arts escèniques i la tecnologia. En aquest cas, s’adreça a persones menors de 25 anys i combinen formació teòrica i pràctica professional remunerada.

 

Objectiu: fomentar l’ocupació de qualitat

La trobada de demà és una de les actuacions previstes en el Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 que va presentar l’Ajuntament el passat novembre. L’objectiu del Pla és promoure l’ocupació de la població jove d’entre 16 i 29 anys, amb condicions de treball dignes, mitjançant accions d’orientació professional, formació per a la millora de competències i suport en la inserció laboral.

Tot plegat, posant cura en garantir la igualtat d’oportunitats amb independència del barri de residència, el gènere, el nivell de formació assolit o l’entorn social de cada un. Així, es prestarà especial atenció a aquells col·lectius amb major risc d’exclusió del mercat laboral i es vetllarà per reduir els desequilibris territorials.Compartiu aquest contingut