Barcelona Activa es compromet amb l’economia circular i tanca un acord per allargar la vida útil de dispositius tecnològics en desús : Servei de Premsa

Barcelona Activa es compromet amb l’economia circular i tanca un acord per allargar la vida útil de dispositius tecnològics en desús

02/03/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’agència municipal i l’Associació Pangea han signat un conveni de cessió de maquinari tecnològic que no s’està fent servir per reparar-lo, actualitzar-lo i que s’acabi reutilitzant

Ja s’ha fet la primera donació de 150 unitats, entre ordinadors, telèfons i impressores, i es preveu que Barcelona Activa en faci un parell cada any

Les proveïdores que s’encarreguin de la posada a punt dels aparells seran empreses d’economia social i el material reciclat el rebran cooperatives, fundacions, associacions i entitats sense afany de lucre, així com particulars acompanyats per Serveis Socials

 

Barcelona Activa i l’Associació Pangea han signat un acord de col·laboració per cedir dispositius tecnològics en desús, reparar-los en cas de que sigui necessari i reciclar-los per allargar el temps de vida útil. Aquesta acció s’emmarca en l’aposta del Govern municipal per impulsar la corresponsabilitat social i ambiental del sector tecnològic, i que ha permès, entre d’altres accions, incorporar telèfons Fairphones al catàleg municipal, els primers smartphones al món dissenyats perquè tinguin una llarga duració i siguin de fàcil reparació, combatent així l’obsolescència i reduint l’impacte mediambiental.

L’agència municipal ha fet ja la primera donació que consisteix en 150 unitats entre ordinadors, telèfons mòbil, impressores i fotocopiadores, projectors o portàtils, entre d’altres. A través del programa eReuse.org, impulsat per l’associació Pangea, aquest material es repararà en cas de que sigui necessari, s’actualitzarà i, finalment, s’acabarà cedint a entitats d’economia social de la ciutat.

L’acord contempla que la reparació, transport i resta d’activitats per a la reutilització del maquinari corri a càrrec d’empreses d’economia social de la ciutat que rebran una remuneració per part de la Xarxa Reuse. A més, el material el rebran cooperatives, fundacions, associacions i entitats sense afany de lucre, així com particulars acompanyats per Serveis Socials. L’entitat a la que se cedeixen els dispositius no podrà fer en cap cas un ús comercial dels dispositius donats.

 

Una mesura amb doble impacte

Es tracta d’una aposta per un desenvolupament sostenible centrat en canviar el sistema de producció i provisió de béns i serveis. Amb aquesta mesura, s’aconsegueix passar d’un sistema lineal basat en cicles d’extracció, fabricació, utilització i eliminació, a un model circular en què els residus es converteixen en recursos i es tanquen els cicles de vida dels productes.

Es converteix també en una via de generació d’ingressos per les empreses d’economia social que participen al llarg de tot el procés.

Així doncs, aquesta és una iniciativa amb un doble impacte: d’una banda, es tracta d’una mesura per impulsar l’economia circular a la ciutat i, des de l’administració pública, sensibilitzar la societat i el teixit empresarial i, d’altra banda, a través d’aquest conveni s’avança en el compromís de Barcelona Activa per promoure una actuació amb consciència social.

En el marc de l’acord, l’agència municipal preveu fer almenys un parell de donacions anuals d’una mitjana de 150 dispositius. El conveni té una vigència de dos anys amb possibilitat de pròrroga per a dos més.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
dispositius tecnològics en desús/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina