Pisarello viatja a Nova York i Boston en una missió econòmica i política que posa l’accent en el pes de les ciutats : Servei de Premsa

Pisarello viatja a Nova York i Boston en una missió econòmica i política que posa l’accent en el pes de les ciutats

02/03/2017

La missió servirà per reforçar la relació amb les ciutats de Nova York i Boston i compartir experiències

Pisarello es reunirà amb l’American Civil Liberty Union (ACLU) per compartir la seva lluita i preocupació davant les polítiques de Donald Trump que suposen una clara retallada als drets civils

Pronunciarà conferències a Harvard, el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la New York University (NYU) per explicar el nou model Barcelona de ciutat progressista i sostenible i visibilitzar en un entorn acadèmic la implicació de les ciutats en els nous reptes mundials

Barcelona i Madrid compartiran part de l’agenda per reforçar la seva aliança internacional

 

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, viatja a Nova York i Boston amb l’objectiu d’exposar el procés de canvi que viu la ciutat davant d’algunes de les universitats més prestigioses del món, en fòrums com Harvard, el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la New York University (NYU) per reforçar els lligams amb les ciutats de Boston i Nova York, explorant noves vies de col·laboració en camps com el desenvolupament econòmic i reindustrialització, la Innovació econòmica i digital o l’habitatge.

El màxim responsable de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona aprofitarà també la seva visita per entrevistar-se amb Nacions Unides i amb l’American Civil Liberty Union (ACLU) per abordar la retallada de drets civils de la era Trump i la defensa de l’acollida de refugiats per part de ciutats com Barcelona, davant impediments que posen els estats, entre ells el Govern espanyol.

 

DISSABTE 4 DE MARÇ
La missió comença amb una conferència a la Harvard Kennedy School en el marc de la European Conference on Pisarello ha estat convidat per participar en una sessió per presentar el model integral de sostenibilitat de Barcelona.

14:00-15:30
Participació a la European Conference at Harvard Kennedy School.

Panel sobre Sustainable Cities
Lloc: Harvard Kennedy School

Pisarello compartirà taula amb Luis Cueto, Ajuntament de Madrid, Carl Spector, comissionat de Sostenibilitat de la ciutat de Boston i Erin Baumgartner, directora associada de ciutats sostenibles del MIT.

La mateixa jornada servirà per fer visites a espais d’innovació com el MIT_Metro_LAB o el Medialab i per explorar la col·laboració entre Harvard i Barcelona per analitzar els actuals fenòmens i reptes urbans i metropolitans centrant-se en l’exemple de Barcelona.

 

DIUMENGE 5 DE MARÇ

Pisarello té previst reunir-se amb la principal entitat que articula oposició a les mesures de retallada dels drets civils de l’actual administració que encapçala Donald Trump. Hi haurà una trobada amb Carol Rose, Executive Director of the American Civil Liberty Union (ACLU) per compartir la seva lluita i traslladar la preocupació de Barcelona pel rumb de determinades polítiques i decisions que està prenent el govern dels Estats Units que suposen una clara discriminació i violacions dels drets humans.

L’ACLU és una organització sense ànim de lucre que té com a missió principal defensar i preservar els drets individuals i les llibertats i proporciona assessoria legal en els casos en els quals considera que les llibertats civils podrien estar en risc.

 

DIUMENGE 6 DE MARÇ

Pisarello té concertada una trobada amb els màxims responsables econòmics de l’Ajuntament de Boston: John Barros, Chief of Economic Development i amb Nigel Jacobs responsable d’Innovació per compartir experiències de renovació urbana i d’innovació, visitant alguns dels projectes de transformació amb impacte social que s’han fet a la ciutat.

També pronunciarà al MIT i conjuntament amb l’Ajuntament de Madrid la conferència: The Role of the Cities in a Changing World: How Barcelona and Madrid put citizens first . La conferència permetrà el model i reptes des les ciutats progressistes i sostenibles, centrats en els ciutadans, respectuós amb medi ambient i drets humans que defensen les dues ciutats espanyoles i contraposar-ho amb el model de l’administració Trump.

 

DIMARTS 7 DE MARÇ

El primer tinent d’alcaldia s’entrevista amb Cristina Gallach, sots secretaria general de Comunicacions i Informació publica, Nacions Unides per transmetre el missatge del compromís de les ciutats en la nova agenda internacional i de reconeixement del seu estatus com a principals actors polítics, com ho demostren crisis com les dels refugiats.

Conferència a NYU sobre ciutats en temps de populismes i entrevista institucional amb autoritats i professors de la New York University L’objectiu es visibilitzar en un entorn acadèmic la implicació de les ciutats en els nous reptes mundials.

 

DIMECRES 8 DE MARÇ

Reunió amb el seu homòleg, el tinent d’alcalde de Nova york, Anthony Shorris per proposar un acord estratègic de col·laboració entre les dues ciutats que inclogui diferents àrees de treball en matèria de desenvolupament econòmic, innovació tecnològica, smart cities i habitatge.

Posteriorment i de la mà de Fira de Barcelona visitarà el centre de Fabricació Digital New Lab (Brooklyn) en un clar exemple de la voluntat conjunta de Barcelona d’anar de la mà de Fira per dissenyar i internacionalitzar el mateix model d’smart cities.Compartiu aquest contingut