Barcelona i Nova York acorden crear una oficina virtual estable i permanent de col·laboració en matèria habitatge, turisme, reindustrialització i innovació tecnològica : Servei de Premsa

Barcelona i Nova York acorden crear una oficina virtual estable i permanent de col·laboració en matèria habitatge, turisme, reindustrialització i innovació tecnològica

08/03/2017

Nova York se suma a l’Observatori Metropolità de l’Habitatge per abordar polítiques que ajudin a fer front a fenòmens com l’increment del preus de l’habitatge o la gentrificació

Barcelona Activa seguirà l’exemple del programa Made in New York per enfortir la producció local

Al final de la nota s’adjunten talls d’àudio amb declaracions del primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello

 

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, finalitza aquest dimecres la seva visita a Nova York amb un acord amb l’Ajuntament per establir una oficina virtual estable i permanent de col·laboració, amb la participació de responsables de diferents àrees per treballar en qüestions estratègiques per les dues ciutats, com l’habitatge, el turisme, la innovació tecnològica o la reindustrialització i recuperació de la manufactura a nivell local.

 

 

Pisarello ha mantingut a l’Ajuntament de Nova York una trobada amb el primer tinent d’alcalde Anthony Shorris i una segona reunió amb la tinenta d’alcalde d’Habitatge i Desenvolupament Econòmic, Alicia Glen. Amb tots dos ha constatat “la sintonia política existent que ajuda a abordar amb més ambició i ampliar els àmbit de col·laboració entre les dues ciutats”.

“Ha estat una trobada molt profitosa que començarà a donar els seus fruits de manera immediata, amb diferents equips treballant. Hem identificat preocupacions comunes, com la crisi de l’habitatge, així com la voluntat compartida de fer polítiques per resoldre-les”, ha dit.

Pisarello ha explicat el compromís de Nova York de participar a l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, que s’ha impulsat des de Barcelona, per fer una estratègia conjunta per mesurar i abordar fenòmens com la gentrificació, estudiar mesures davant la pujada dels preus de l’habitatge, com ara l’índex de preus de lloguer, o l’ampliació del parc d’habitatge assequible, estudiant fórmules de col·laboració entre els sector públic i privat sense ànim de lucre.

En aquest àmbit han coincidit en la necessitat de fer front als impactes del turisme en aspectes com les plataformes d’allotjament i la necessitat d’establir acords entre les principals ciutats com ara Nova York, Londres, Paris i Barcelona per garantir que operen dins un marc de legalitat que ara no es dóna. En aquest àmbit, ha convidat a Nova York a participar en una trobada de turisme sostenible que tindrà lloc a Barcelona al mes de maig.

En matèria econòmica, els dos Ajuntaments s’han compromès a impulsar i compartir experiències en l’àmbit de la reindustrialització 4.0 com a estratègia per crear ocupació de qualitat a les dues ciutats, i d’impuls i suport al teixit de les PIME’s i les startups innovadores que ofereixen solucions urbanes.

“Han estat trobades molt profitoses de cara a les nostres empreses. Hem vist que el Gran Central Tech, juntament amb Barcelona Activa i amb la col·laboració de Fira de Barcelona pot ser un instrument molt important perquè les PIMES innovadores de les dues ciutats puguin entrar en contacte i treballar conjuntament, establint un bona pista d’aterratge empresarial, enfortint els recursos i les mesures d’acompanyament que presten les dues agències municipals, amb l’objectiu final de posar el talent d’uns models de ciutat inclusius”.

“Nova York està treballant molt fort en la recuperació de la manufactura a nivell local, aprofitant els processos d’innovació digital i està desenvolupant un programa molt interessant de productes fets a Nova York, que es produeixen i consumeixen localment, on es contracta gent de la ciutat amb bones condicions salarials. Des de Barcelona Activa estem tirant endevant el mateix projecte i volem intercanviar experiències per veure com aquests projectes de dinamització local es poden enfortir mútuament”, ha anunciat Pisarello.

Per visualitzar l’esforç de nova York amb el Moviment Maker, Pisarello ha visitat el centre de Fabricació Digital New Lab de Brooklyn, un espai multidisciplinar que dóna suport a emprenedors que treballen en el disseny de noves tecnologies i de fabricació en diversos camps que inclouen la robòtica, la intel·ligència artificial, la mobilitat, la tecnologia urbana o l’energia.

 

Document relacionat

Talls d’àudio (ZIP, 6 MB)Compartiu aquest contingut