El documental ‘Artífexs de la desobediència’ guanya el XXXI Premi 8 de Març- Maria Aurèlia Capmany : Servei de Premsa

El documental ‘Artífexs de la desobediència’ guanya el XXXI Premi 8 de Març- Maria Aurèlia Capmany

08/03/2017Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona reivindica el paper fonamental de la dona en la cultura i dedica el certamen d’enguany a les ‘Dones creadores’

El documental ‘Supervivents. La violència masclista com a tema en l’art contemporani’ rep una menció especial del jurat
Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Barcelona ha lliurat els guardons de la XXXI edició del Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany que organitza la institució per donar visibilitat i posar en valor la tasca de les dones de la ciutat.

 

 

 

Enguany, sota el lema ‘Dones creadores’, la Regidoria de Feminismes i LGTBI vol contribuir a donar suport als projectes de dones creadores en tots els àmbits de la cultura i, en especial, a aquells que promoguin la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l’afrontament de les situacions de discriminació i desigualtat de gènere, i l’equitat entre dones i homes.

Durant l’acte, l’alcaldessa Ada Colau, ha destacat que “si volem assolir una igualtat efectiva són molt necessàries les lleis, les polítiques públiques, les clàusules de gènere, però sobretot és necessari canviar la nostra forma de veure el món. Per aquesta raó, la nostra és també una batalla cultural”. I ha afegit: “Necessitem més dones en l’àmbit cultural i, sobretot, mirades que permetin superar l’androcentrisme cultural; per què quan anem a veure una pel·lícula, llegim un llibre o veiem un espectacle puguem sentir que aquella història és part també de la nostra història”.
Un projecte innovador que posa en valor la diversitat

L’obra audiovisual que ha guanyat és ‘Artífex de la desobediència. Un documental sobre creativitat feminista a Barcelona’, un treball de Lucia Egaña, Carme Gomila i Maria Berzosa que, pel jurat, és “un projecte innovador que posa en valor la diversitat i la interseccionalitat, mapejant les pràctiques feministes actuals i les de les darreres dècades”.

A més, ha obtingut una menció especial el projecte ‘Supervivents. La violència masclista com a tema en l’art contemporani, obra audiovisual d’Elena Fraj Herranz.

El Premi del Públic ha estat per als 25 anys de la Mostra Fem Art de Ca La Dona.

La convocatòria d’aquest any, a la que s’han presentat 34 obres, tenien com a objectiu promoure la participació i presència de les dones creadores de la ciutat, impulsar accions que posin de manifest el valor de la veu i l’experiència de les dones en els diferents àmbits de creació cultural i intel·lectual i fomentar la reflexió crítica feminista.

El jurat ha estat integrat per Cloe Massota Lijtmaer, crítica, analista i docent en art i cinema contemporani, artista i mediadora cultural; Najat El Hachmi, escriptora, col·laboradora a mitjans de comunicació i autora de “La filla estrangera”; Raquel Riba Rossy, autora del personatge de còmic “Lola Vendetta”, que encarna la crítica social a la invisibilitat de les dones, experta en il·lustració i còmic feminista; Elisabet Lloveras Montes, llicenciada en Belles Arts, una de les fundadores de la distribuïdora Hamaca, de la que es directora dels de l’any 2009, i Anna Bofill, arquitecta i musicòloga, en representació del Consell de les Dones de Barcelona, amb veu i sense vot.

El Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany el va crear l’Ajuntament de Barcelona l’any 1987 per commemorar el Dia Internacional de les Dones.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
8 març/ dona/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina