Es posa en marxa la Comissió de Coordinació del 22 @ : Servei de Premsa

Es posa en marxa la Comissió de Coordinació del 22 @

11/03/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El nou òrgan municipal treballarà per enfortir la relació del 22@ amb el territori i incrementar-ne la participació veïnal, per reactivar la transformació urbana d’aquest àmbit i per consolidar Barcelona com a capital de la innovació i l’emprenedoria

Es potenciarà la coordinació municipal, la generació de sinergies amb els eixos social, econòmic i urbanístic, i es buscarà la incorporació de les noves formes de l’economia al procés de transformació del model productiu

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha encomanat a la comissió que “centri els seus esforços en ajudar als emprenedors a constituir-se com a microempreses i/o pimes i seguir atraient start-ups, amb la voluntat que generin llocs de treball de qualitat”

 

 

L’Ajuntament de Barcelona ha constituït la Comissió de Coordinació del 22@, un òrgan municipal participat per diferents àrees, que té com a missió posar l’accent en la dimensió social, de sostenibilitat i d’innovació d’aquest àmbit. La comissió treballarà sobretot per enfortir la relació del 22@ amb el territori, consolidar Barcelona com a capital de la innovació i l’emprenedoria, i reactivar i orientar la transformació urbana.

Després d’una primera etapa de 15 anys centrada a crear les condicions per a la transformació urbana i la promoció d’activitats vinculades a l’economia del coneixement, la nova Comissió de Coordinació del 22@ treballarà per consolidar aquest projecte com a districte de la innovació i per incorporar les noves formes de l’economia al procés de transformació del model productiu.

Es buscarà consolidar els clústers existents i identificar-ne de nous, consolidar la marca, enfortir el teixit empresarial, i donar suport a microprojectes i a l’ecosistema emprenedor que complementi els projectes d’inversió. També es prioritzarà la identificació d’actuacions d’interès públic estratègiques, coordinar la inversió pública i privada, i agilitzar la transformació urbanística.

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha encomanat a la comissió “centrar els seus esforços en ajudar als emprenedors a constituir-se com a microempreses i/o pimes i seguir atraient start-ups, amb la voluntat que generin llocs de treball de qualitat”. Colom va anunciar la creació d’aquesta comissió en l’acte de balanç dels 15 anys del 22@, el passat mes de gener, i ha destacat que es treballarà per enfortir un projecte que presenta moltes potencialitats i que busca que les start-ups, que actualment atrau el 22@, puguin generar llocs de treball de qualitat”.

 

Coordinació a nivell municipal per incorporar la innovació i la nova economia al 22@

La Comissió de Coordinació del 22@ també busca crear una major coordinació municipal, per donar resposta de manera conjunta i transversal a les demandes ciutadanes i empresarials, i generar sinergies entre els eixos social, econòmic i urbanístic en aquest àmbit de la ciutat.

La comissió està integrada pel Districte de Sant Martí, i les àrees d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i d’Empresa, Cultura i Innovació, i la Fundació BIT Habitat, amb 3 objectius principals:

Compta amb 3 òrgans de funcionament que treballen de manera conjunto sota la direcció de la comissió de coordinació:

– Comitè executiu: Centra les seves funcions en la recerca de projectes estratègics, elevar la comissió a diferents propostes i validar el pla de treball i fer-ne el seguiment.

– Grup de treball territorial: Està centrat en la anàlisis i seguiment de projectes i actuacions de transformació en el territori.

– Comissió de coordinació ampliada: Debat i participa al volant de projectes i actuacions específiques o bé de temàtiques concretes.

 

15 anys de transformació econòmica, urbanística i social

15 anys després de l’inici del 22@ com a projecte econòmic, urbanístic i social, l’Ajuntament fa un balanç positiu d’aquesta iniciativa, reconeguda a nivell internacional com un projecte de transformació, que s’ha sabut adaptar als requeriments del món empresarial, vinculat a la innovació i l’economia del coneixement, i des d’un model públic-privat de col·laboració entre administració, empreses i universitat i centres de recerca.

L’Ajuntament de Barcelona va presentar al mes de gener l’estudi “22@Barcelona: 2000-2015, el districte de la innovació”, que recull les principals dades dels 15 anys de l’existència d’aquest projecte de transformació econòmica, urbanística i social d’aquesta zona ubicada al districte de Sant Martí.

 

15 anys del 22@ en xifres





Paraules clau

22@/