L’Ajuntament lliura els 167 habitatges de la tercera fase de remodelació del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura els 167 habitatges de la tercera fase de remodelació del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu

12/03/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta dels pisos de tres blocs diferents d’afectats urbanístics, i que corresponen a la tercera de les quatre fases de transformació de l’antic barri de les cases barates

 

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat els 167 habitatges dels tres blocs que corresponen a la tercera fase de remodelació de les antigues cases barates del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, pisos que es destinen als afectats urbanístics d’aquesta mateixa remodelació.

Els tres edificis construïts en aquesta tercera fase de remodelació tenen respectivament 60, 61 i 46 habitatges. Són pisos de quatre, de tres –la majoria-, de dos i en un cas d’una habitació construïts amb criteris de sostenibilitat i d’estalvi energètic, que s’apliquen a totes les promocions del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB). A banda de la construcció dels nous blocs de pisos, l’Ajuntament de Barcelona ha acompanyat tota aquesta transformació del barri del Bon Pastor amb una intervenció de millora en l’espai públic, és a dir, ha ampliat les zones de vianants, que han passat a ser prioritaris davant dels usuaris del vehicle privat i de zones verdes.

 

Així doncs, s’han creat noves zones de vianants, s’hi ha instal·lat jocs infantils i àrees d’exercici també per a la gent gran, s’han eliminat les xarxes aèries de serveis per substituir-les per xarxes canalitzades soterrades (telèfon, electricitat, etc). També han desaparegut les barreres arquitectòniques, i s’han implantat sistemes més eficients de reg i d’il·luminació així com la recollida pneumàtica de residus. L’àmbit d’actuació d’aquesta tercera fase ha estat de 16.563 metres quadrats.

 

La quarta fase, en marxa

L’actuació que el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) està duent a terme al Bon Pastor consta de cinc fases. Els 152 habitatges corresponents a la primera fase es van lliurar l’any 2006, i els 190 corresponents a la segona, al 2010. Aquest més han estat lliurats ja els 167 habitatges que conformen la 3a fase de la remodelació del Bon Pastor.

En la quarta fase, que es troba en fase de redacció dels projectes bàsics de construcció, es preveu edificar cinc blocs de pisos, que sumaran un total de 245 habitatges més.

En total, per tant, al barri del Bon Pastor s’hauran construït 754 pisos de diferents tipologies, però tots ells d’entre 60 i 90 metres quadrats, i en edificis dotats també de places d’aparcament soterrani.

El pla de remodelació del barri del Bon Pastor s’ha caracteritzat al llarg de la seva història per ser un pla molt participat pel veïnat de les antigues cases barates. El 1998 es va constituir una comissió de seguiment d’afectats i afectades que ha anat actuant d’interlocutora entre les veïnes i els veïns afectats i les administracions. El projecte també ha comptat amb el suport actiu de l’associació de veïns i veïnes del Bon Pastor, entitat amb la qual l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i el PMHB van signar dos convenis l’any 2003. Finalment, es va obrir una oficina d’informació i es va posar en marxa un pla d’acompanyament.

Paraules clau

bon pastor/ habitatge/ Sant Andreu/