Barcelona Activa i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ajudaran a més de 550 joves a preparar entrevistes de feina durant la nova edició de JOBarcelona : Servei de Premsa

Barcelona Activa i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ajudaran a més de 550 joves a preparar entrevistes de feina durant la nova edició de JOBarcelona

15/03/2017

Es tracta del congrés d’ocupació i orientació professional que, per quart any consecutiu, s’organitza a Barcelona i preveu rebre uns 20.000 universitaris i joves titulats menors de 30 anys

L’agència municipal i el Servei d’Ocupació de Catalunya compartiran espai, personal i metodologia per primera vegada, avançant en l’objectiu d’aconseguir una major integració d’actuacions entre les dues administracions i la descentralització de les polítiques d’ocupació

Més de 100 pimes, startups i empreses estaran presents avui i demà al Palau de Congressos de Catalunya per donar-se a conèixer i captar talent jove per les 8.000 ofertes de feina que tenen en conjunt

 

Barcelona Activa participa, una vegada més, a JOBarcelona que arrenca avui al Palau de Congressos de Catalunya. Es preveu que prop de 20.000 universitaris i joves titulats menors de 30 anys visitin aquest congrés d’ocupació i orientació professional què compta amb el suport municipal des de la primera edició. L’objectiu de la trobada, què s’organitza per quart any consecutiu a Barcelona, és promoure el talent juvenil i facilitar la incorporació al mercat laboral dels joves.

 

 

Aquest any, més de 100 empreses, pimes i startups de diversos sectors ofereixen més de 8.000 ofertes de feina tant locals com internacionals. Així doncs, durant els dos dies que dura el congrés, reclutadors de recursos humans entrevistaran a joves què optaran a entrar en processos de selecció per cobrir les diferents vacants. A més, el programa consta de més de 90 activitats, conferències i tallers sobre orientació laboral i competències transversals.

 

Barcelona Activa i el SOC comparteixen espai i avancen cap a la integració d’actuacions

L’agència municipal i el SOC comptaran amb 12 punts d’atenció i assessorament professional. S’espera que, durant les diferents franges horàries de servei, es puguin atendre més de 550 joves en procés de recerca de feina que passin per l’estand per preparar les entrevistes de feina que faran amb les empreses presents al congrés i orientar el seu present i futur laboral.

A més a l’espai conjunt, també s’ha habilitat per primera vegada un speak corner on s’impartiran xerrades i tallers de millora competencial, mobilitat i el projecte Garantia Juvenil, la iniciativa europea per combatre l’atur juvenil.

 

Activitats de l’speak corner
– Mobilitat Laboral Internacional per ampliar el teu futur laboral
– Crea què…? Explora el teu potencial creatiu
– Eines i habilitats pràctiques de lideratge
– Negociar, vèncer o convèncer? Un primer contacte
– Garantia Juvenil: reorienta el teu futur professional cap a les TIC
– Comunicació, la clau del teu èxit
– Què t’ofereix el SOC en la teva cerca de feina?
– Els serveis i programes d’ocupació per a Joves de Barcelona Activa

 

Es tracta de la primera vegada que Barcelona Activa i el Servei d’Ocupació de Catalunya comparteixen espai en una fira, coordinen un servei d’informació i orientació i defineixen conjuntament un programa formatiu.

D’aquesta manera es fa un pas més en l’objectiu de guanyar una major articulació entre les dues administracions per avançar cap a la integració d’actuacions i la descentralitzacio de les politiques de foment de l’ocupació, com es recull en l’Estratègia per l’Ocupació a Barcelona.

 

El talent juvenil, una garantia d’èxit

Amb l’objectiu de lluitar contra l’atur juvenil a la ciutat, Barcelona Activa compta amb una oferta específica per a aquest col·lectiu, com ara el programa “Garantia d’èxit BCN” i les activitats de curta durada del programa “Barcelona Treball Joves”.

El primer es dirigeix a 500 joves tant de col·lectius amb baixa o nul·la especialització professional com també als que tenen una formació mig-alta que busquen la manera d’accedir al mercat de treball més ràpidament. En aquest cas, s’han dissenyat un conjunt d’activitats i programes diferents tant d’ocupació i recerca de feina, com de formació professionalitzadora i de foment de l’emprenedoria. Així, cada participant pot seguir el seu itinerari personalitzat i adaptat a les seves necessitats, al seu estil d’aprenentatge i als seus interessos laborals.

En canvi, el segon, és un servei d’orientació i recerca de feina per acompanyar als joves de 16 a 25 anys en l’accés al món laboral. Es complementa amb un programa trimestral d’activitats formatives de curta durada que permet a cada participants construir el seu propi itinerari de recerca de feina a mida de les seves necessitats puntuals.Compartiu aquest contingut