Conclusions de la Comissió no Permanent del Consell Municipal d’estudi de la candidatura Olímpica i Paralímpica dels Jocs d’Hivern de Barcelona-Pirineus : Servei de Premsa

Conclusions de la Comissió no Permanent del Consell Municipal d’estudi de la candidatura Olímpica i Paralímpica dels Jocs d’Hivern de Barcelona-Pirineus

15/03/2017

BComú, PSC, grup municipal Demòcrata, ERC i C’s acorden no presentar candidatura pel 2026 i mantenir oberta la possibilitat de postular Barcelona per acollir alguna edició posterior dels Jocs, sempre i quan es compleixin les noves directrius del COI

Barcelona manté el seu compromís en el desenvolupament econòmic, esportiu, ambiental i cultural dels municipis dels Pirineus i se suggereix que per a continuar valorant l’oportunitat d’un futur projecte d’aquestes característiques seria necessari que la Generalitat lideri una nova comissió de treball

Paral·lelament, s’ha consensuat continuar donant suport a la promoció dels esports d’hivern

 

Els grups municipals que han constituït la Comissió no Permanent del Consell Municipal d’estudi de la candidatura Olímpica i Paralímpica dels Jocs d’Hivern de Barcelona-Pirineus -formada per BComú, PSC, grup municipal Demòcrata, ERC i C’s- han acordat que la ciutat de Barcelona no presentarà candidatura per a acollir aquest esdeveniment l’any 2026, tal i com conclou l’informe de la mateixa comissió.

No es considera oportuna la presentació de la candidatura pel 2026 perquè una candidatura requereix el consens de tothom i no se sap amb prou certesa si aquest projecte disposa de prou suport, i tampoc es disposa del temps necessari per elaborar un projecte guanyador, ja que el calendari juga en contra. A més, també contempla que una nova candidatura futura hauria d’ajustar-se a les noves directrius del Comitè Olímpic Internacional (COI) i assegurar la viabilitat del projecte en temps i forma.

El document recull la necessitat de mantenir l’actual Pla de Promoció dels esports d’hivern en cooperació amb el Pla Estratègic que impulsa la Generalitat de Catalunya, així com planificar la dotació necessària d’infraestructures esportives a la ciutat, independentment de si Barcelona acull o no, en el futur, els Jocs Olímpics d’Hivern.

D’altra banda, també es destaca que serà igualment necessari col·laborar en les accions de potenciació dels esports d’hivern que la Generalitat, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i les altres institucions implicades portin a terme amb la finalitat d’incrementar el seu nivell esportiu.

A més, la ciutat de Barcelona, en exercici de la seva capitalitat, manté el seu compromís amb el desenvolupament econòmic, esportiu, ambiental i cultural dels municipis dels Pirineus a través d’accions de promoció i col·laboració amb el conjunt del territori.

Finalment, l’informe suggereix que per a continuar valorant l’oportunitat d’un futur projecte d’aquestes característiques, seria necessari que la Generalitat liderés una nova comissió de treball on hi siguin presents l’Ajuntament de Barcelona, els ajuntaments dels Pirineus, les Diputacions, les Federacions esportives, les diferents institucions i agents que es considerin oportuns.

D’aquesta manera, es dóna per finalitzada la tasca de la comissió extraordinària creada especialment per analitzar la idoneïtat de presentar una candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2026.

 

Una comissió específica creada per analitzar la candidatura

En el plenari extraordinari del 24 de juliol de 2015 es va decidir la creació de la Comissió de Ple no permanent per avaluar el projecte olímpic Barcelona-Pirineus 2026. La Comissió es va plantejar amb la finalitat de posar a l’abast dels membres de la mateixa tota la informació possible sobre el projecte olímpic per tal de poder avaluar i analitzar detalladament el contingut i la feina realitzada per l’Oficina de la Candidatura.

Aquesta comissió ha constat d’un membre de cada grup polític, a excepció del PP i les CUP-Capgirem que van decidir no participar en la mateixa, i la presideix el regidor Jaume Collboni. El disseny i la periodicitat de la Comissió ha constat de 7 sessions de treball enriquides per compareixences proposades per tots els grups municipals que hi ha participat i representants dels mateixos membres de la comissió.

Les 7 sessions han estat les següents:

– Presentació del projecte olímpic Barcelona-Pirineus.
– Implantació territorial-Desenvolupament territorial.
– Promoció esportiva.
– Impacte econòmic.
– Impacte ambiental.
– Impacte social.
– Imatge internacional de Barcelona i dels Pirineus i grans esdeveniments generadors de llegat.

 

Document relacionat

InformeCompartiu aquest contingut