L’Ajuntament estudia les causes dels problemes estructurals de les finques desallotjades del carrer Llull : Servei de Premsa

L’Ajuntament estudia les causes dels problemes estructurals de les finques desallotjades del carrer Llull

16/03/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diferents equips tècnics han inspeccionat els danys estructurals de l’edifici

Els veïns de les tres finques desallotjades podran tornar properament als seus habitatges, els primers en les properes 48 hores

Les obres dels hotels continuaran suspeses de forma cautelar fins que es determini que ha desaparegut el risc per a les edificacions

 

 

Els 32 veïns de les finques dels números 153, 155 i 157 del carrer Llull que van ser desallotjats ahir al matí podran tornar als seus habitatges properament.

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha explicat aquesta tarda que, després de realitzar les diferents inspeccions tècniques, s’ha pogut comprovar que, si bé el problema estructural de la finca del número 155 és greu, la solució és factible.

Montaner ha exposat que s’ha detectat a la part superior del mur de càrrega del soterrani una esquerda d’uns 20 centímetres de gruix provocada per la pèrdua de fonamentació. Aquesta patologia posa en risc la seguretat estructural de l’edifici i, com a conseqüència, la dels edificis adjacents que també es van desallotjar de forma preventiva.

Aquest migdia els equips tècnics, el regidor del districte i la tinenta d’alcalde Laia Ortiz, s’han reunit amb els veïns per explicar el resultat dels quatre estudis tècnics que s’han realitzat durant tot el dia d’avui, així com una previsió dels treballs que s’hauran de portar a terme i un calendari de quan podran tornar als seus habitatges.

Els equips tècnics estaven formats per arquitectes de l’Ajuntament, de la propietat de l’edifici, de l’Associació de Veïns i dels dos hotels que s’estan construint a la zona.

S’ha decidit col•locar uns sensors anomenats “piràmides” a les façanes del carrer Llull. Si aquests aparells no detecten cap moviment, els 17 veïns i veïnes dels edificis dels números 153 i 157 podran tornar durant les properes 48 hores.

Pel que fa a la finca del número 155, els 15 veïns han estat d’acord que fins que no es trobi la causa de la patologia, no es farà cap actuació de reparació. Així, s’ha decidit que al llarg de la següent setmana es continuaran fent estudis, proves tècniques i s’iniciarà una fase de peritatge per esbrinar les causes de la patologia. Un cop es puguin resoldre les causes, s’omplirà de formigó lleuger els fonaments i s’estintolarà per tal de retornar la seguretat estructural a l’edifici. Es preveu que les 15 persones puguin tornar als seus habitatges en dues setmanes.

Fins que es determini que ha desaparegut el risc per a les edificacions continuaran aturades de forma cautelar les obres dels dos hotels que s’estan edificant en el solar situat en el carrer Llull, entre Roc Boronat i Llacuna. L’Ajuntament ja havia aturat en altres ocasions aquests treballs des de que es van iniciar el mes de setembre de l’any passat a causa de vibracions i molèsties durant les obres.

Dels 32 veïns que Bombers de Barcelona van desallotjar ahir al matí, 5 van acceptar l’allotjament ofert per l’Ajuntament de Barcelona a través del Servei d’Urgències i Emergències Socials municipal, la resta van optar per allotjar-se a casa d’amics o familiars.

L’Ajuntament mantindrà l’allotjament de les persones que així ho requereixin fins que no puguin retornar als seus habitatges.





Paraules clau

Sant Martí/