Barcelona explica a Nacions Unides la seva Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva : Servei de Premsa

Barcelona explica a Nacions Unides la seva Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva

22/03/2017

L’objectiu de l’estratègia és prevenir les infeccions de transmissió sexuals, els embarassos no desitjats i la violència sexual

La trobada s’organitza en el marc de la 61ena edició de la Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de la Dona de Nacions Unides (CSW61)

 

L’Ajuntament de Barcelona explica aquest dimecres a Nova York la seva Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva, en el marc de la 61ena Comissió Status of Women de Nacions Unides, i que fins al 24 de març té per objectiu posar de relleu la relació entre la igualtat entre gèneres i els governs locals i regionals. L’explicació anirà a càrrec de la cap del Departament de Salut de l’Ajuntament, Pilar Solanes, que se centrarà en detallar com aquesta eina dissenyada conjuntament amb el Consorci Sanitari de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i diverses entitats socials i científiques busca articular els mitjans necessaris perquè la ciutadania pugui gaudir efectivament del seus drets sexuals i reproductius. Més en concret, l’estratègia posa l’accent en prevenir les infeccions de transmissió sexual, els embarassos no desitjats i la violència sexual. La delegació barcelonina compta també amb la participació de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional.

El consistori ja ha fet un primer pas concret per aplicar aquesta estratègia, com és la posada en marxa de la campanya informativa ‘L’avortament: una opció i també un dret’. La campanya parteix d’un sondeig previ que identifica que el 80% de les adolescents i joves de la ciutat no saben que l’avortament és un dret gratuït i que prop de la meitat desconeixen que és una decisió pròpia. L’explicació a la seu de l’ONU, però, va més enllà i servirà també per mostrar com els plans de salut pública impulsats per l’Ajuntament busquen prioritzar els barris i els grups poblacionals més vulnerables, o bé com es farà per millorar la cobertura i la qualitat de l’educació afectiva i sexual en els centres educatius en totes les etapes.

L’Ajuntament entén que aquesta intervenció és una bona oportunitat per explicar al món el treball que s’està fent a la ciutat, i que representa una bona pràctica singular amb resultats palpables que van en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). De fet, la sexualitat estructura l’existència de totes les persones en totes les societats, i per això els drets sexuals i reproductius es consideren drets humans, que Nacions Unides ha inclòs dins dels ODS.Compartiu aquest contingut