L’Ajuntament augmenta les hores de suport educatiu a les escoles bressol : Servei de Premsa

L’Ajuntament augmenta les hores de suport educatiu a les escoles bressol

23/03/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es passarà de 17,5 hores setmanals de suport educatiu a 20 hores setmanals

La mesura suposa una inversió de 1,7M€ per curs escolar

La voluntat és facilitar l’atenció personalitzada als infants i alleugerir la càrrega de feina dels professionals que hi treballen

 

L’Ajuntament de Barcelona incrementarà el nombre d’hores de suport educatiu a les escoles bressol municipals de Barcelona. A partir del proper curs, es passarà de 17,5h/setmanals a 20h/setmanals per a cada unitat escolar, és a dir, s’augmenten 2,5h de suport per a cada grup d’infants.

Aquest increment arriba després que el passat més d’abril de 2016, ja s’aprovés una primera mesura per tal de passar de les 3h/diàries de suport educatiu fins a les 3,5h/diàries. Es recuperava així el còmput d’hores que hi havia hagut fins al febrer de 2012.

El comissionat d’Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba, ha valorat avui que amb aquesta mesura es dóna resposta a “un repte irrenunciable, revertir les retallades des de l’any 2012. Resulta imprescindible per donar resposta a les necessitats de personalització de l’educació dels infants, i per donar més espais i temps perquè les educadores puguin desenvolupar tasques de gestió i una millor atenció a les famílies, que també formen part molt important del projectes educatiu de les escoles bressol municipals”.

Actualment, les escoles bressol compten amb un equip de professionals format per educadores i per professionals de suport educatiu. Aquest suport, de 3,5h/diàries, està destinat a reforçar l’atenció als infants durant els dinars i migdiades. A més d’aquestes hores d’acollida de 8h a 9h del matí, també es preveuen hores per a donar una atenció més individualitzada als nens i nenes amb necessitats educatives especials i, a partir de setembre de 2017, hores per reforçar les activitats de joc i descoberta dels infants.

Des de l’any 2012, l’organització de les escoles bressol municipals apliquen el nombre màxim fixat per la normativa catalana per a cada grup-classe. Això suposa, especialment en el cas dels grups de nens d’un a dos anys, i de dos a tres anys, una dificultat afegida a l’atenció individualitzada que requereix la primera etapa de l’educació infantil.

En aquest sentit, buscant la millora continuada dels centres, l’Ajuntament s’ha marcat com un dels objectius centrals d’aquest mandat estudiar el model d’escola bressol de Barcelona, que es refereix, entre altres qüestions, a analitzar la ràtio infants/grup adient per a cada un dels nivells. Mentre es realitza aquesta anàlisi, el consistori ha aprovat incrementar les hores de suport educatiu per tal de facilitar l’atenció personalitzada als infants i alleugerir la càrrega de feina dels professionals que hi treballen.

Una escola bressol municipal tipus compta amb 1 grup per a nens de quatre mesos a un anys, 3 grups d’un a dos anys, i 2 grups de dos a tres anys. Per a aquesta configuració, els centres compten amb 8 educadores

La mesura suposarà 99.360 hores més de suport educatiu i una inversió de 1.700.000€ per curs escolar.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
escoles bressol/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina