Collboni viatja a Hong Kong i Shenzen per atreure inversions i activitat econòmica d’empreses i corporacions xineses : Servei de Premsa

Collboni viatja a Hong Kong i Shenzen per atreure inversions i activitat econòmica d’empreses i corporacions xineses

24/03/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El tinent d’alcaldia responsable de les àrees d’Empresa, Cultura i Innovació signarà un conveni de col•laboració amb el Hong Kong Trade Development Council, l’agent firal i comercial més rellevant i internacional de Hong Kong i institució que ajuda a la projecció internacional de les seves empreses, i es trobarà amb companyies xineses interessades en Barcelona i amb les empreses tecnològiques Huawei i ZTE, a Shenzen

Collboni donarà suport a la presentació del festival Sonar a Xina i participarà en un esmorzar de treball amb les principals empreses de les indústries creatives de Hong Kong

Dimecres 29 participarà conjuntament amb la Generalitat de Catalunya en un acte amb empresaris per oferir Barcelona com a hub econòmic del sud d’Europa

 

Barcelona busca activament atreure talent i noves inversions per generar activitat econòmica de qualitat a la ciutat. Aquest és un dels objectius primordials de la delegació institucional encapçalada pel segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que viatja a la Xina en missió econòmica i cultural del 24 al 30 de març per potenciar les relacions econòmiques entre aquest país i Barcelona i explorar nous ponts de col•laboració amb les autoritats i corporacions amb presència a Hong Kong i Shenzen.

L’agenda començarà dissabte 25 de març, amb la visita de Collboni a la fira Art Basel Hong Kong, considerada el referent de l’art contemporani en el món asiàtic i un dels principals pols d’atracció de galeristes de tot el món, per tal de buscar sinergies amb la xarxa de galeristes de la ciutat de Barcelona. La visita a la fira Art Basel Hong Kong forma part del programa cultural del viatge, que passa també per conèixer l’edifici PMQ, Police Married Quarters, una antiga caserna policial convertida en centre de creació per a les indústries creatives, que proposa un model mixte d’incubadora d’empreses d’innovació cultural amb residència d’artistes i espai de creació.

En l’àmbit cultural, Collboni també donarà suport a la presentació del Sonar a Hong Kong, en el que serà la primera edició d’aquest esdeveniment a Àsia, el proper 1 d’abril. El Sonar arriba a la ciutat asiàtica com a producte cultural, de creativitat, innovació i tecnologia, arran de la participació de Barcelona com a primera ciutat europea convidada a la Business of Design Week de Hong Kong en 2015.

En l’àmbit de la cooperació empresarial, el tinent d’alcaldia Collboni firmarà un conveni de col•laboració en matèria econòmica i de negocis amb Stephen Lang, adjunt al director executiu del Hong Kong Trade Development Council, l’agent firal i la institució oficial hongkonguesa que ajuda a la projecció internacional de les empreses de la zona i les assessora en la seva vocaicó internacional. L’Ajuntament de Barcelona hi signarà un Memorandum Of Understanding (MOU), un acord que té per objectiu potenciar la col•laboració entre ambdues institucions.

També realitzarà un esmorzar de treball amb empreses xineses interessades en Barcelona i es reunirà amb les empreses tecnològiques Huawei i ZTE, per explorar noves fórmules de col•laboració i ajudar en l’aterratge d’aquestes corporacions a la capital catalana.

Durant la setmana, el tinent d’alcaldia es trobarà amb responsables de cultura del Govern de Hong Kong i de l’Ajuntament de Shenzen, per potenciar les relacions i els llaços institucionals entre ambdues ciutats.

L’expedició municipal treballarà per reforçar les relacions amb empreses xineses que ja compten amb presència a la ciutat, per oferir assessorament a les corporacions i institucions asiàtiques interessades en Barcelona i alhora per donar a conèixer les oportunitats d’inversió i d’activitat econòmica a la ciutat entre el món empresarial i emprenedor asiàtic.

La missió institucional finalitzarà amb un programa conjunt amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que participaran a la trobada “Barcelona-Cataloni@Connect”. Aquest acte preveu l’assistència de prop de 250 empresaris i professionals de Barcelona, Catalunya i Hong Kong, de cara a poder fer contactes i buscar oportunitats de negoci conjuntes amb les empreses catalanes i barcelonines.

En el marc d’aquesta agenda conjunta, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya també es reuniran amb la corporació Cathay Airlines, per afiançar el treball realitzat en el marc del Comitè de Rutes Aèries (CDRA) .

Una missió emmarcada en el pla de promoció econòmica internacional municipal

Aquesta missió institucional forma part del pla de promoció econòmica internacional elaborat per la segona tinència, d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament, que preveu la inversió de 7 milions d’euros en aquest mandat per rellançar les relacions econòmiques amb l’exterior, dinamitzar l’economia local i generar ocupació de qualitat, el doble que al mandat anterior.

Una de les línies d’actuació principals del pla preveu l’obertura de la ciutat cap al mercat de la Xina -el 2n major inversor mundial, pujant exponencialment des de l’any 2005-, que entre altres accions contempla missions institucionals com aquesta, i el reforç del “China Desk” municipal com a servei per als inversors i empresaris xinesos que vulguin explorar, fer negocis o invertir a Barcelona, i com a referència de la comunitat empresarial i institucional xinesa establerta a l’àrea metropolitana.





Paraules clau

xina/