Barcelona i Hong Kong rellancen la seva aliança amb l’acord signat avui : Servei de Premsa

Barcelona i Hong Kong rellancen la seva aliança amb l’acord signat avui

27/03/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Jaume Collboni ha signat avui un conveni de col·laboració amb el Hong Kong Trade Development Council, l’organitzacio responsable del desenvolupament econòmic de la ciutat i la Fira de Hong Kong

Amb aquest acord, el HKTDC donarà suport a les empreses de Barcelona perquè puguin ser presents en aquelles fires on la ciutat de Hong Kong tingui presència

L’acord contempla també, per primera vegada, que Barcelona i Hong Kong col·laboraran en el marc de la ciutat literària per promoure un major intercanvi cultural entre les dues ciutats. Totes dues treballaran per potenciar la presència d’autors i editors en les fires de rellevància internacional

L’acord persegueix afiançar els ponts de relació comercial i empresarial amb HKTDC, que compta amb una oficina a Barcelona com a seu única del sud d’Europa des de fa més de 30 anys

Collboni s’ha reunit també avui amb la vicesecretària de Cultura del Govern de Hong Kong, Florence Hui

 

 

Barcelona i Hong Kong inicien una nova etapa de col.laboració per tal de rellançar la seva aliança. El tinent d’alcaldia d’empresa, cultura i innovació, Jaume Collboni, i el director executiu del Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), Stephen Lang, han signat avui un conveni en matèria econòmica i de negocis amb l’objectiu de potenciar la col·laboració entre ambdues institucions, i establir un pont estable de relació amb les empreses de la zona. Per primera vegada, aquest acord inclou també la col·laboració en matèria cultural, d’empreses creatives i de tecnologia digital. La HKTDC és l’organitzacio responsable del desenvolupament econòmic de la ciutat i la Fira de Hong Kong.

Abans de signar aquest acord, Collboni també s’ha reunit amb la vicesecretària de Cultura del Govern de Hong Kong, Florence Hui, per tal de reforçar les relacions institucionals entre Barcelona i Hong Kong.

L’acord marca la voluntat d’ambdues parts de treballar per l’intercanvi de coneixement i l’oferiment d’assessorament tècnic a empreses i corporacions a l’hora d’obrir nous mercats, així com trobar nous socis, clients i distribuïdors. Entre altres qüestions, el conveni contempla que el HKTDC donarà suport a les empreses de Barcelona perquè puguin ser presents en aquelles fires on la ciutat de Hong Kong tingui presència.

A la relació en l’àmbit empresarial, l’acord hi inclou també per primera vegada el treball conjunt en l’àmbit cultural i pel que fa a les empreses creatives. Les dues ciutats mantindran la col·laboració en el marc de la ciutat literària, per tal de promoure un major intercanvi cultural entre les dues ciutats, que treballaran conjuntament per potenciar d’autors i editors en les fires de rellevància internacional.

El tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, remarca que “volem explicar-nos al món unint empresa i cultura. Avui comencem a donar passes cap a una nova forma de promocionar la ciutat, de la mà dels nostres actius com el Grec o la ciutat literària de la Unesco. Hong Kong i Barcelona tenen una llarg relació. Entre les dues ciutats, donem un pas endavant. Volem que Hong Kong sigui la nostra porta d’entrada a Àsia”. És en aquest sentit, explica Collboni, que “estem desenvolupant el pla Barcelona Ciutat Oberta, per captar intercanvis econòmics, comercials i culturals que reverteixin en oportunitats per a la ciutat”.

El Hong Kong Trade Development Council compta amb una oficina a Barcelona com a seu única del sud d’Europa des de fa més de 30 anys.

 

Trobades per a la promoció del sector cultural barceloní

El tinent d’alcaldia ha visitat també el PMQ, centre de referència per a startups i industries creatives, amb l’objectiu d’introduir a Barcelona iniciatives similars que donin suport als sectors creatius de la cituata.

En aquesta línia, aquest cap de setmana també s’han mantingut contactes amb responsables d’Art Bassel Hong Kong, una de les cites més destacades d’art contemporani en la regió d’Àsia-Pacífic. La reunió amb la directora global de relacions vip d’Art Bassel, Michèle Snadoz, va tenir com objectiu l’exploració de noves vies per a la promoció de l’art contemporani barceloní.

Pla de promoció econòmica internacional

Aquesta missió institucional forma part del pla de promoció econòmica internacional elaborat per la segona tinència, d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament, que preveu la inversió de 7 milions d’euros en aquest mandat per rellançar les relacions econòmiques amb l’exterior, dinamitzar l’economia local i generar ocupació de qualitat, el doble que al mandat anterior.

Fins al 30 de març, Collboni seguirà una agenda de trobades empresarials i institucionals per potenciar les relacions econòmiques entre Hong Kong i Barcelona i explorar nous ponts de col·laboració amb les autoritats i corporacions amb presència a Hong Kong i Shenzen.

Demà el tinent d’alcaldia viatjarà a la ciutat de Shenzen, per assistir a un esmorzar de treball amb empreses xineses interessades en Barcelona i reunir-se amb les empreses tecnològiques Huawei i ZTE, per explorar noves fórmules de col·laboració i ajudar en l’aterratge d’aquestes corporacions a la capital catalana.

 

Documents relacionats

Indicadors Barcelona/Catalunya-Hong Kong

Tall d’àudio 1

Tall d’àudio 2





Paraules clau

Hong Kong/ xina/