Pisarello reivindica amb els agents socials una contractació pública sostenible i transparent : Servei de Premsa

Pisarello reivindica amb els agents socials una contractació pública sostenible i transparent

27/03/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer tinent d’alcaldia rubrica amb PIMEC, la UGT i CCOO una declaració que exigeix canvis en el Projecte de Llei de Contractes del Sector Públic impulsat pel PP

Reivindica el paper exemplar de l’Ajuntament de Barcelona amb la Guia de Contractació Pública Social, que incorpora millores socials i laborals i no només té en compte criteris econòmics

Adjunta trobareu la Declaració a favor de la contractació pública sostenible

 

 

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha participat a l’acte de signatura de la Declaració a favor de la contractació pública sostenible amb el president de PIMEC, Josep González; el Secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego i Laura Pelay Bargalló, vicesecretaria general de l’Àrea Externa i portaveu de UGT Catalunya.

La declaració conjunta amb els agents socials aposta per reconèixer i reafirmar la importància d’una contractació pública sostenible que incorpori aspectes socials i ambientals en la presa de decisions, amb l’objectiu de contribuir a la transformació socioeconòmica i la dinamització del teixit productiu local, de les petites i mitjanes empreses i de totes aquelles organitzacions que generin impactes econòmics, socials i ambientals positius.

Així mateix manifesta la preocupació amb el text del Projecte de Llei de Contractes del Sector Públic presentat pel govern del PP perquè no garanteix una contractació pública responsable, eficient, íntegra, transparent i sostenible.

Pisarello ha reivindicat el paper de la contractació pública “com una eina clau de transformació socioeconòmica” que ha de ser “transparent i seriosa”. Segons Pisarello, “és important que les PIMES puguin accedir als contractes públics, que no estigui a l’abast només de les grans corporacions, que garanteixi una ocupació de qualitat, que es premiï a les empreses que paguin per sobre de convenis, que impedeixi la competència deslleial amb les empreses que operen il·lícitament amb paradisos fiscals, i on el preu no sigui el factor determinant”.

“L’Ajuntament de Barcelona assumeix el compromís de ser exemplar i de dur a terme totes les actuacions que ens permetin assumir aquest nou model”, ha assegurat referint-se a la Guia de Contractació social que ha impulsat l’Ajuntament i que incorpora totes aquestes millores.

“No volem substituir el paper dels actors econòmics, diàleg social, els convenis col·lectius però celebrem que hi hagi aquest front comú entre els diferents actors productius de la ciutat, que compartim amb moltes ciutat de Catalunya i de l’Estat espanyol i que ha arribat al Congrés dels Diputats com un clam molt important per esmenar la proposta de Llei de Contractació Publica impulsada pel Partit Popular, que arriba tard i no s’està fent bé”. Ho fem perquè creiem que tot això és bo per l’economia, pel món del treball i per construir ciutats més prosperes i justes”, ha conclòs

Aquesta Declaració se suma al manifest municipalista de contractació signat recentment per Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Pamplona, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.

 

Document relacionat

Declaració a favor de la contractació pública sostenibleCompartiu aquest contingut

Paraules clau
contractació/ contractació pública/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina