Ajuntament i Generalitat es reuneixen amb Cathay Pacific a Hong Kong per explorar convertir en regular el nou vol directe amb Barcelona : Servei de Premsa

Ajuntament i Generalitat es reuneixen amb Cathay Pacific a Hong Kong per explorar convertir en regular el nou vol directe amb Barcelona

29/03/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La reunió s’ha celebrat en nom del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), format per AENA, el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona

Aquest dimecres a la tarda Collboni i Baiget presentaran Catalunya i Barcelona com el principal hub econòmic del sud d’Europa en un acte a Hong Kong davant 250 empresaris locals i de la comunitat empresarial catalana en aquesta regió asiàtica.

La trobada forma part també de la missió institucional que l’Ajuntament de Barcelona duu a terme a Hong Kong i Shenzen des del passat 18 de per rellançar les relacions econòmiques amb l’exterior, dinamitzar l’economia local i generar ocupació de qualitat

 

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han mantingut aquest dimecres a Hong Kong una reunió amb alts directius de la companyia aèria Cathay Pacific. L’objectiu de la trobada ha estat explorar la possibilitat que el nou vol directe entre Hong Kong i Barcelona, que operarà entre el juliol i l’octubre d’enguany, pugui convertir-se en un vol regular durant tot l’any.

 

 

La reunió s’ha celebrat en nom del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), format per AENA, el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Després de la trobada, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que “una ciutat oberta com Barcelona vol connectar-se al món. Amb Cathay Pacific hem treballat la possibilitat d’un vol regular tot l’any. Una ciutat connectada significa més oportunitats pel nostre ecosistema emprenedor i ocupació de qualitat”.

De la seva banda, el conseller Baiget ha assegurat que “un dels principals objectius que tenim com a societat és estar connectats directament amb la major part de capitals del món: Hong Kong ho és, i fins ara no hi havia un vol directe amb Barcelona”. “És una notícia que hem de celebrar”, ha destacat, subratllant que amb aquests mesos que hi haurà el vol directe “els resultats creiem que justificaran una aposta més ferma per Barcelona”.

Cathay Pacific és una de les companyies líders a l’Àsia, en nombre de passatgers i càrrega aèria. La ruta Barcelona-Hong Kong d’aquest estiu (entre el 2 de juliol i el 28 d’octubre) és l’única operació contínua durant la temporada que uneix aquestes dues regions, en aquest cas a través de quatre vols setmanals amb el nou A350-900. Barcelona, amb un 44.3% del total de trànsit entre l’Estat espanyol i l’Àsia, és el principal punt d’origen i destinació de l’Estat. Cada any, més de 60.000 passatgers volen de manera indirecta entre Hong Kong i la capital catalana a través d’altres aeroports del món, amb un creixement anual ponderat d’un 15% en els últims 5 anys.

 

Impuls a les relacions comercials amb Hong Kong

La reunió amb Cathay Pacific d’aquest matí posa de manifest la voluntat de Barcelona i Catalunya d’estrènyer les relacions comercials i turístiques amb Hong Kong. De fet, aquesta tarda Collboni i Baiget mantindran una reunió de treball amb l’empresa Hutchison, que va inaugurar el 2012 la nova terminal de contenidors al Port de Barcelona.

Al vespre, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya –a través d’ACCIÓ i l’Agència Catalana de Turisme- han organitzat un acte a Hong Kong per presentar Barcelona i Catalunya com el principal hub econòmic del sud d’Europa. Hi participaran més de 250 empresaris de Hong Kong i de la comunitat empresarial catalana en aquesta regió, amb l’objectiu de donar a conèixer les oportunitats d’inversió al nostre país i promoure que les empreses facin contactes i explorin projectes empresarials conjunts.

La trobada forma part de la missió institucional que l’Ajuntament de Barcelona duu a terme a Hong Kong i Shenzen des del passat 18 de per rellançar les relacions econòmiques amb l’exterior, dinamitzar l’economia local i generar ocupació de qualitat. En els darrers dies, el segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha mantingut una agenda de trobades amb els govern de les dues ciutats i amb grans empreses tecnològiques per potenciar les relacions econòmiques de la regió amb Barcelona. En totes elles, s’han explorat nous ponts de col·laboració amb les autoritats i corporacions amb presència a Hong Kong i Shenzen, i noves possibilitats d’inversions de les empreses xineses a la nostra ciutat.





Paraules clau

xina/