Ballarín es reuneix amb els DG de Comerç de Catalunya, País Basc, Balears i València per avançar en la regulació de les APEUs : Servei de Premsa

Ballarín es reuneix amb els DG de Comerç de Catalunya, País Basc, Balears i València per avançar en la regulació de les APEUs

03/05/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts

La trobada arriba després de la reunió que Collboni i Ballarín van mantenir al mes de març amb la secretària d’Estat de Comerç

Avui s’ha conclòs també el cicle de tres jornades organitzades per l’Ajuntament i amb la participació d’un centenars de representants del comerç de proximitat de Barcelona per conèixer en profunditat característiques de les APEUs

 

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, s’ha reunit avui amb la sotsdirectora general de Comerç de Catalunya, Montserrat Gallardo, el director de Comerç del Govern Basc, Juan Andrades, el director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, i la directora General de Comerç i Empresa del Govern de les Illes Balears, Maria Pilar Sansó, per tal d’avançar en el reconeixement i regulació de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), els espais amb un model de governança que permet l’autogestió de les zones comercials. La reunió ha estat el tret de sortida per a la coordinació i planificació d’una estratègia conjunta entre diverses administracions per tal que la regulació estatal es modifiqui i reconegui aquesta fórmula d’autogestió de les zones comercials.

En aquest sentit, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha assenyalat que “els APEUs són una prioritat i un compromís de l’Ajuntament. Som molts els que compartim que per garantir la continuïtat del comerç de proximitat a les ciutats, les APEUs són imprescindibles.  Mentre no es canviï la regulació treballarem amb els instruments que tenim per tal que siguin una realitat a la Barcelona. I a la vegada, estem cercant aliances tant entre les entitats com entre les pròpies administracions per convèncer els responsables polítics estatals per tal d’aconseguir els canvis normatius necessaris.”

La trobada arriba després que el passat 17 de març el tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, es reunissin amb la secretària d’Estat de Comerç, Marisa Poncela, per tractar sobre aquesta qüestió. Una reunió en la qual van analitzar-se  les diverses possibilitats de treballar de forma conjunta i d’establir estratègies en favor del començ de proximitat i del foment de les noves tecnologies.

L’Ajuntament també s’hi va reunir amb la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) per tal d’aportar tot el pes del món municipal de l’estat en aquesta estratègia.

En el marc d’aquesta estratègia per arribar a desenvolupar les Àrees de Promoció Econòmica Urbana a Barcelona, l’Ajuntament ha organitzat en el darrer mes i mig tres jornades amb un centenar de representants del comerç de proximitat de la ciutat i experts universitaris. L’objectiu, d’una banda, ha estat que les entitats de comerç coneguin de primera mà les avantatges dels APEUs i, de l’altra, que aquestes mateixes entitats puguin plantejar propostes, opinions i dubtes sobre el projecte.

Paraules clau

APEU/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina