L’Ajuntament treballa per un acord ampli per modificar l’ordenança de terrasses : Servei de Premsa

L’Ajuntament treballa per un acord ampli per modificar l’ordenança de terrasses

04/05/2017Temps estimat de lectura: 2 minuts 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, Daniel Mòdol, s’han reunit aquest dijous amb el Gremi de Restauració de Barcelona per iniciar les converses de cara a consensuar la futura modificació de l’ordenança de terrasses. Per part del Gremi, a la trobada hi han participat el president, Pere Chias, el vicepresident Isidre Gironès i el director general, Roger Pallarols.

 


 

En una atenció als mitjans, Collboni ha explicat que la reunió respon a la voluntat del Govern municipal de mantenir una relació normal de diàleg fluïda amb el Gremi sobre tot allò que afecti la restauració, un sector important perquè “crea ocupació, té capacitat d’atracció turística i ajuda a cohesionar els barris”. Així, ha assenyalat la modificació de l’ordenança com un dels assumptes que cal abordar en el marc d’aquesta interlocució.

El primer tinent d’alcaldia ha recordat que hi ha un consens generalitzat que s’ha de canviar la normativa actual per fer-la més senzilla i adaptar-la a les diferents realitats del territori. “Volem fer possible la convivència a l’espai públic, afavorir el desenvolupament de l’activitat econòmica i donar seguretat jurídica”, ha dit, i ha apostat per tenir “unes regles del joc clares que es mantinguin en el temps” i que facin possible que la futura normativa sigui útil no només per a aquest mandat, sinó que pugui sobreviure’l.

Per això, ha apel·lat als grups municipals per assolir una majoria àmplia dins l’Ajuntament que permeti aprovar els canvis. “Volem tenir un acord polític sobre les terrasses abans de l’estiu per fer possible la nova ordenança abans que s’acabi l’any”, ha detallat Collboni, tot apuntant el calendari sobre el qual treballa l’equip de govern. “Això serà possible en la mesura que hi hagi consens dins i fora de l’Ajuntament”, ha ressaltat.

Finalment, ha subratllat que l’objectiu final de tot aquest procés és “valorar i preservar aquest bé bàsic de la ciutat que és l’espai públic, que és propietat dels ciutadans i ciutadanes, i el Govern municipal ha d’administrar amb esperit de convivència”.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
ordenança de terrasses/ terrasses/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina