Un miler de persones inscrites com a voluntàries per participar al Recompte 2017 de Barcelona : Servei de Premsa

Un miler de persones inscrites com a voluntàries per participar al Recompte 2017 de Barcelona

15/05/2017

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) tanca les inscripcions després de superar l’objectiu que s’havia fixat inicialment

La prospecció es farà la nit del 17 al 18 de maig per part de 256 equips repartits per tota la ciutat

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) ha tancat aquest dilluns 15 de maig les inscripcions per participar en el Recompte 2017, després d’arribar ja a les 1.000 persones inscrites com a voluntaris i voluntàries i superant així la xifra requerida inicialment.

La prospecció tindrà lloc la nit del 17 al 18 de maig, entre les 0.00 hores i les 2.00 hores, i dividirà els participants en 256 equips que comptabilitzaran les persones que pernocten a la via pública. Les persones voluntàries registraran les dades en una aplicació mòbil i en plànols en paper.

Més de 60 professionals d’entitats de la XAPSLL i del SIS (Servei d’Inserció Social) de l’Ajuntament de Barcelona han rebut formació específica durant les darreres setmanes per exercir de coordinadors i coordinadores de cadascun dels districtes. Els districtes compten amb un total de 13 punts de trobada on es reunirà el voluntariat per rebre una formació abans de sortir a prospectar la ciutat. L’Eixample, Horta-Guinardó i Sant Martí són els únics districtes que comptaran amb dos punts de trobada degut a la seva extensió.

La mateixa nit es comptabilitzarà també aquelles persones que s’allotgin en els diversos equipaments municipals i d’entitats, de manera que s’obtingui una radiografia completa de la realitat del sensellarisme a la ciutat de Barcelona.

NOTA. Acreditacions de premsa

Els mitjans de comunicació que vulguin fer cobertura durant la nit del recompte han d’acreditar-se abans del 17 de maig a l’apartat de premsa del web recompte.barcelona, per tal que se’ls assigni a algun dels equips de prospecció. Els mitjans acreditats rebran una convocatòria amb les indicacions, horaris i emplaçaments on s’hauran d’adreçar.Compartiu aquest contingut