L’Ajuntament crea un marc estable de debat amb el sector de la restauració per avançar en la seva sostenibilitat


17/05/2017 | Imprimeix

Temps estimat de lectura: 2 minuts

 Ajuntament, experts acadèmics i representants del sector es reuniran trimestralment per debatre les qüestions que més interessen al sector

 

L’Ajuntament  de Barcelona crearà un marc estable de debat amb el sector de la restauració per avançar en la implantació de bones practiques i mesures que afavoreixin la sostenibilitat d’aquests establiments. Aquesta és una de les principals conclusions de la jornada “Barcelona Restaurants Sostenibles”, organitzada pel consistori, Esade, i l’entitat Restaurants Sostenibles, amb el suport del Gremi de Restauració, la primera organitzada per una administració i que es fa en compliment de la Mesura de Govern de Restauració impulsada per l’Ajuntament al juliol de 2016.

Durant la inauguració de la jornada, el segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha remarcat que “l’Ajuntament treballa per tenir a la ciutat un model de restauració competitiu, diversificat i establert en el conjunt de la ciutat, i també un sector de la restauració compromès mediambientalment i socialment. Parlem d’un model que es pugui mantenir en el temps, que no estigui concentrat només en el centre de la ciutat, que garanteixi totes les possibilitats de reciclatge, que tingui un consum eficient de recursos naturals i d’energia i que treballi per la seva sostenibilitat social, apostant per la qualificació dels empleats i per unes condicions de treball dignes”.

De la seva banda, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha volgut deixar clar a la cloenda de la jornada que “aquest debat no acaba avui, és la primera pedra per treballar tots plegats per la sostenibilitat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, tenim clar que treballar per la sostenibilitat és treballar per l’interès comú.”.

Els temes centrals de la jornada es centren en la cadena de suministrament i sostenibilitat, la relació entre societat i restaurants i les estratègies de sostenibilitat  (eficiencia energètica, gestió de l’aigua i gestió de residus). La jornada acabarà amb una taula de treball sobre les propostes de valor, talent i sostenibilitat en els negocis per als restaurants del futur.

Un cop es recullin les dades obtingudes de l’enquesta feta al centenar de representants del sector que han participat a la jornada, es seleccionaran les temàtiques que més interessen al sector en relació amb les bones pràctiques. A partir d’aquí, s’establirà un calendari de trobades entre Ajuntament, empresaris de la restauració, i experts en cada un dels temes a tractar. Les trobades es faran de forma periòdica cada tres mesos. La voluntat és que la implantació de les mesures necessàries per aconseguir un sector que sigui sostenible en el temps es faci d’acord amb el sector i a partir d’un procés en el que els diferents agents hi puguin dir la seva.

Al juliol de 2016, el consistori va aprovar la Mesura de Govern de Restauració, que contemplava com a eixos bàsics del model propi de la restauració de Barcelona la qualitat, d’una banda, i la sostenibilitat, de l’altra. L’objectiu d’aquest marc estable de relació que ara es crea és mantenir els criteris de sostenibilitat que caracteritzen el sector de la ciutat i a la vegada afavorir la introducció de noves mesures per avançar en les bo