Un projecte de Reskate Arts & Crafts guarnirà la façana de la seu del Districte de Gràcia en motiu del Bicentenari de la Festa Major : Servei de Premsa

Un projecte de Reskate Arts & Crafts guarnirà la façana de la seu del Districte de Gràcia en motiu del Bicentenari de la Festa Major

20/05/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El districte de Gràcia commemorarà el bicentenari de les Festes recuperant l’antiga tradició de l’ajuntament de la Vila de guarnir la seva façana durant l’esdeveniment. Per dur a terme aquesta intervenció, el districte va demanar a diverses entitats artístiques que fessin propostes centrades en els valors de la Festa Major. La proposta guanyadora, obra del l’estudi Reskate Arts & Crafts format per María López i Javier de Riba, és un homenatge al procés de guarnit dels carrers i la seva singularitat. El projecte s’inaugurarà durant el Pregó de la Festa Major, el dia 14 d’agost, i estarà fins a la finalització d’aquesta.

Els referents de la proposta de Reskate Arts & Crafts són els colors i els lliris de l’escut de Gràcia, el procés de guarnits dels carrers i els valors que representen, els esgrafiats d’alguns dels edificis dels carrers i les auques com a expressió artística. Reskate Arts & Crafts proposen una intervenció a mode d’esgrafiat que recorda un paper de paret de lliris amb escenes de preparació i muntatge dels guarnits i del moment de la Festa Major.

 

Imatge virtual del projecte

 

Reskate Arts & Crafts és un estudi gràfic i taller de Barcelona que produeix projectes de caire artesanal. Està format pels dissenyadors gràfics i il·lustradors María López (1980) i en Javier de Riba (1985). Realitzen disseny gràfic, il·lustració, instal·lacions i muralisme. Han fet exposicions a Barcelona, Viena, Madrid, Sant Sebastià o Berlín, entre d’altres, i han participat a diversos festivals d’arts arreu d’Europa.

 





Paraules clau

Gràcia/