Creix la bona valoració de la gestió municipal : Servei de Premsa

Creix la bona valoració de la gestió municipal

23/06/2017

Un 67,1% dels ciutadans aproven la gestió municipal. Destaca el fet que un 54,8% considera bona o molt bona la gestió de la ciutat, la xifra més alta des del març del 2004

Per primera vegada el principal problema de la ciutat és el turisme (19,0%), que desbanca l’atur que ocupava el primer lloc des del 2009, a la vegada que creix la preocupació per l’accés a l’habitatge

A nivell de Catalunya el problema més mencionat és l’encaix de Catalunya a Espanya i en el cas d’Espanya, la corrupció es dispara i puja al primer lloc

Barcelona en Comú es manté en primer lloc en intenció de vot directe amb un 15,7%, per sobre del resultat obtingut en les eleccions municipals de fa dos anys

Ampli consens entre ciutadans i ciutadanes que els Serveis Funeraris són cars (76,7%) i que seria oportuna la creació d’un operador públic municipal (79,3%)

 

El Baròmetre semestral corresponent al juny del 2017 mostra que un 67,1% dels ciutadans enquestats aproven la gestió municipal, amb un creixement dels que la valoren positivament. En concret, meitat dels barcelonins i barcelonines, un 54,8% dels enquestats, considera bona o molt bona la gestió de la ciutat, xifra que assoleix el resultat més alt des del març del 2004. Així ho revela el Baròmetre elaborat a partir de l’enquesta telefònica a 800 barcelonins i barcelonines entre el 25 de maig i el 7 de juny.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat “l’aval a la gestió del Govern d’Ada Colau, dos anys després d’arribar a l’alcaldia, amb dos de cada tres ciutadans que aproven tant la gestió de l’Ajuntament com l’alcaldessa”. Pisarello s’ha referit al canvi en la percepció dels problemes de la ciutat, atès que el turisme és, per primer cop, la principal preocupació i apareix l’accés a l’habitatge. “Els ciutadans identifiquen turisme i habitatge però hi ha la percepció que es donen les condicions per una correcta gestió municipal d’aquests problemes. Hi ha un aval a la forma com s’està gestionant la política municipal i entenem que, tot i que s’identifiquen com a problemes importants, també hi ha certa confiança en que el govern està adoptant les mesures necessàries per resoldre aquestes qüestions”, ha destacat.

Pel que fa intenció de vot, segons Pisarello, “Barcelona en Comú tornaria a guanyar les eleccions, augmentant lleugerament la seva intenció de vot i ERC puja bàsicament tot el que baixa PDCAT i s’estabilitza en la segona posició”.

Per primer cop el turisme és el principal problema de la ciutat, segons la percepció de la ciutadania. Augmenta en vuit punts el nombre de mencions fins a situar-se en un 19,0% del total. Desbanca, per primera vegada, l’atur i les condicions de treball, que deixa de ser la qüestió més mencionada per primera vegada des de desembre del 2009. Ara se situa com el segon problema més greu de la ciutat, amb un 12,4% de mencions.

El tercer lloc l’ocupen, amb pesos molt similars, la circulació i el trànsit (7,0%), la gestió política (6,6%) i l’accés a l’habitatge (6,1%). Concretament, l’accés a l’habitatge experimenta un increment important i se situa com una preocupació creixent de la ciutadania, segons el Baròmetre.

A nivell de Catalunya el problema més mencionat és l’encaix de Catalunya a Espanya (33,3%) i en el cas d’Espanya la corrupció passa a ocupar clarament el primer lloc, amb un 21,2% de mencions i un augment de sis punts en només sis mesos.

No obstant això, quan es pregunta pel problema que afecta personalment als entrevistats, l’atur i les condicions de treball mantenen el primer lloc amb un 20,2%, doblant el resultat de la segona qüestió més mencionada, els problemes econòmics amb un 9,7%.

 

Política municipal: aprovats per Bosch, Colau, Trias i Collboni

En el terreny polític l’Alcaldessa es manté en el primer lloc pel que fa a notorietat (99,1%) i una aprovació del 67%. Pel que fa a les valoracions, els líders més valorats i que obtenen un aprovat son: Alfred Bosch (5,3), Ada Colau (5,2) , Xavier Trias (5,2) i Jaume Collboni (5,0). Per sota del cinc es situen Maria José Lecha amb un 4,8, Carina Mejías amb un 3,4 i Alberto Fernández Díaz amb un 3,0.

En relació amb la intenció de vot es mantenen les tendències observades a les darreres edicions del baròmetre. La intenció de vot directe manté en primer lloc a Barcelona en Comú amb un 15,7% amb resultat similar al d’ara fa sis mesos i per sobre del resultat obtingut a les eleccions d’ara fa dos anys. Per la seva banda ERC, es manté en segon lloc amb un 14,5%. Amb puntuacions similars se situen C’s (5,9%), el PSC (6,0) i l’antiga CiU, ara PDECat, que va perdent posicions (5,9%). La CUP obté un 2,4% i el PP un 1,2%.

 

Els Serveis Funeraris son cars, segons la majoria de les persones enquestades

Com en tots els Baròmetres, s’introdueix una pregunta d’actualitat que en aquesta ocasió fa referència als Serveis Funeraris.

L’estudi revela que tot i que la majoria de ciutadans i ciutadanes no estan molt informats del seu cost (64,2%), existeix un ampli consens en que aquests són elevats (76,7%) i que seria oportuna la creació d’un operador públic municipal (79,3%).

Pel que fa al preu, tres quartes parts dels ciutadans creuen que els serveis funeraris a la ciutat són cars (48,3% molt i 28,4% bastant). I tan sols un 1,5% diu que els preus són poc o gens cars.

Així mateix, quatre de cada cinc ciutadans i ciutadanes (79,3%) es mostra partidària de que l’Ajuntament creï una empresa pública de serveis funeraris (26,1% molt a favor i 53,2% a favor). Tant sols un 11,4% es contrari a la creació d’un operador públic municipal en aquest sector.

 

Documents relacionats

Baròmetre semestral de Barcelona – Resum de resultats (Juny 2017)

Baròmetre Semestral de Barcelona – Evolució 2011 – 2017 (Juny 2017)Compartiu aquest contingut