Collboni es reuneix amb el comissari europeu Moscovici per tractar el paper de les ciutats en el desenvolupament de la UE : Servei de Premsa

Collboni es reuneix amb el comissari europeu Moscovici per tractar el paper de les ciutats en el desenvolupament de la UE

12/07/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha mantingut avui una reunió amb el comissari d’Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici, en la qual han tractat sobre un conjunt de qüestions de decisió de les institucions europees que afecten directament l’economia barcelonina. La reunió s’emmarca dins les trobades que ha mantingut Collboni amb diferents representants institucionals europeus per tal de posar en relleu la necessitat de reforçar el paper de les ciutats en el desenvolupament econòmic europeu.

 

 

En aquest sentit, Collboni ha plantejat durant la reunió amb el comissari Moscovici la necessitat d’establir una regulació europea per a plataformes digitals d’economia col·laborativa, un sector on els efectes són clarament locals, però per al qual es necessita la cobertura d’un marc normatiu europeu que permeti més fortalesa a l’hora de fixar les regles de joc.

El segon tinent d’alcaldia ha posat en valor que “Barcelona ha tingut una tradició històrica en la representació de les ciutats a la Unió Europea i volem seguir liderant aquesta veu de les ciutats a Europa. A Europa cal una agenda urbana pel desenvolupament econòmic. Europa i les ciutats hem de treballar directament per a fer front als reptes del nostre temps: lluita contra les desigualtats, creació ocupació qualitat i canvi climàtic”.

Al llarg de la reunió, Collboni ha plantejat que el nou Pla Juncker prevegi el finançament mitjançant de projectes de suport a l’emprenedoria i startups, així com a les indústries creatives, amb forta presència als centres urbans. El consistori barceloní considera que aquesta línia de finançament podria servir per a dur a terme projectes de desenvolupament econòmic en què Barcelona es situa com un dels principals hubs europeus. En aquesta mateixa línia, durant la reunió s’ha tracta sobre la possibilitat de fixar una harmonització de fiscalitat per a investigadors en la línia de fer més atractiu el continent per a atreure i retenir talent.

Collboni ha aprofitat aquests contactes també per posar en valor la candidatura de Barcelona  per ser seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) i per parlar de la necessitat de donar suport al corredor del Mediterrani com un dels principals eixos de comunicació del continent europeu.

La reunió amb el comissari europeu arriba després de diverses reunions amb responsables institucionals europeus en les quals s’ha parlat sobre el paper de les ciutats en la planificació del desenvolupament econòmic de la Unió Europea i com aquestes poden adoptar un paper més substancial. Així, Collboni s’ha entrevistat també amb la comissària de Política Regional, Corina Cretu, el vicepresident del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, amb l’associació Eurocities, i amb l’ambaixador espanyol davant la Unió Europea, Pablo Garcia-Berdoy.





Paraules clau

ciutats/