Recomanacions de mobilitat amb motiu de la manifestació ciutadana “No tinc por” : Servei de Premsa

Recomanacions de mobilitat amb motiu de la manifestació ciutadana “No tinc por”

25/08/2017



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani i evitar moure’s en vehicle privat per la zona central de la ciutat a partir de les 15:00 hores

El Govern municipal demana que aquells vehicles que hagin de desplaçar-se o creuar la ciutat evitin l’àmbit de concentració a la tarda i utilitzin preferentment la Ronda Litoral (B10) i la Ronda de Dalt (B20)

Es recomana sortir amb temps per anticipar el màxim possible l’hora d’arribada, especialment aquelles persones que viuen fora de l’Àrea Metropolitana

 

Aquest dissabte, 26 d’agost, tindrà lloc la manifestació ciutadana sota el lema “No tinc por” convocada en senyal de rebuig pels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils i en suport a les víctimes del terrorisme.

La marxa s’iniciarà a partir de les 18:00 hores i el seu recorregut serà de Jardinets de Gràcia (passeig de Gràcia amb Diagonal) fins a Plaça Catalunya.

Durant la concentració, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, juntament amb els cossos policials, Guàrdia Urbana i Mossos, adaptaran els serveis per garantir que la marxa es pugui celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana.

La manifestació comportarà afectacions importants a la mobilitat a la zona central de la ciutat, a l’eix situat entre el passeig de Gràcia i plaça Catalunya i entorns, especialment sobre el trànsit en superfície (vehicles privats, autobusos i taxis). Els agents de la policia barcelonina duran a terme les actuacions i els desviaments que es precisin, en funció de l’afluència ciutadana, assegurant en tot moment el pas dels vehicles d’emergència al llarg de la manifestació.

 

Estacionament d’autocars

Per facilitar l’estacionament d’aquells manifestants que arribin de fora de l’Àrea Metropolitana en autocar, en determinats trams de carrer propers a la manifestació, es permetrà excepcionalment l’estacionament d’aquests vehicles durant tota la jornada, utilitzant el carril dret de circulació (carril bus permanent o carril d’estacionament prohibit senyalitzat).

 

Restriccions a l’estacionament

Amb motiu de la marxa també es prohibirà l’estacionament de vehicles (incloses motos i bicicletes en calçades, voreres i espais reservats) a partir de les 6:00 hores del dissabte 26 d’agost a:

– Passeig de Gràcia, entre Sèneca i av. Diagonal (ambdós costats/Jardinets de Gràcia).
– Plaça Catalunya, tot el perímetre de la plaça.
– Fontanella (ambdós costats).
– Casp (ambdós costats), de passeig de Gràcia a Llúria.
– Diputació (costat mar), de Pau Claris a passeig de Gràcia.

Les estacions de Bicing ubicades en el perímetre de plaça Catalunya restaran anul·lades des de les 6:00 hores fins a les 20:00 hores de dissabte.

 

Afectacions al transport públic

Per donar cobertura en transport públic, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 13:00 i les 22:00 hores, s’augmentarà un 40% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella, els intervals siguin de 4,5 minuts aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 17:00 hores serà recomanable evitar les estacions de l’eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Es recorda als ciutadans que actualment hi ha obres de millora en curs que limiten el servei de les línies 1 i 3 de metro. Per aquest motiu, la recomanació per accedir al centre des de la part nord de la ciutat (amb afectació directa pel tall parcial vigent a la L3 entre Lesseps i Vall d’Hebron) és utilitzar la línia 5 des de Vall d’Hebron o la línia 4 des de Trinitat Nova fins a l’estació de Verdaguer (L4 i L5). Des de Santa Coloma de Gramenet, la línia 9 Nord permet salvar el tall de la línia 1 entre Torras i Bages i Fondo.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) també es reforçarà el servei a les línies metropolitanes. La línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial oferint a partir del migdia i fins la finalització de la manifestació la màxima oferta possible, mentre que a la línia Llobregat-Anoia se circularà en horari de dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens, passant dels tres als sis cotxes.

Per la seva part, Renfe ha dissenyat un dispositiu especial per Rodalies i Regionals que preveu la circulació de 50 trens addicionals durant les hores en les que es preveuen que es concentrin més desplaçaments a la ciutat, entre les 14:00 i les 17:00 hores, d’entrada a Barcelona i entre les 19:00 i les 22:00 hores, de sortida a la ciutat.

Els serveis de Trambaix i del Trambesós es reforçaran amb tres tramvies dobles durant la franja compresa entre les 16:00 i les 21:00 hores.

A nivell d’autobusos, hi hauran alteracions severes de recorregut en una trentena de línies que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 16:00 i les 21:00 hores aproximadament, es produiran desviaments i limitacions de recorregut, per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació, especialment en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 41, 42, 47, 50, 54, 55, 59, 62, 66, 67 i 68.

Per facilitar l’accés dels ciutadans de l’entorn metropolità, l’Àrea Metropolitana (AMB) reforçarà nou línies d’autobús de gestió indirecta, que permetran doblar la freqüència respecte el servei d’un dissabte normal. Per una banda, es reforçaran sis línies de l’Àmbit del Baix Llobregat (JM, L70, L72, L81, L86 i L97) i tres línies de l’Àmbit del Besòs (B20, B24 i B25). Tots aquests reforços començaran a les 15:00 hores i seguiran fins a dues hores després d’acabar la manifestació, aproximadament.

 

Recomanacions

Davant l’afectació que la marxa pot tenir sobre la mobilitat ciutadana, l’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani (metro, FGC i RENFE) i evitar moure’s en vehicle privat per la zona central de la ciutat a partir de les 15:00 hores.

El Govern municipal demana que aquells vehicles que hagin de desplaçar-se o creuar la ciutat evitin l’àmbit de concentració a la tarda i utilitzin preferentment la Ronda Litoral (B10) i la Ronda de Dalt (B20).

Es recomana sortir amb temps per anticipar el màxim possible l’hora d’arribada, especialment aquelles persones que viuen fora de l’Àrea Metropolitana.

 

Informació ciutadana

Al web barcelona.cat es podran consultar les afectacions al trànsit i a la mobilitat de la jornada, així com també es comunicaran a les xarxes socials a través dels comptes de @bcn_ajuntament i @barcelona_GUB, així com la situació del servei de metro i d’autobusos de TMB al perfil de @TMBinfo.

Consells a la ciutadania

Es recomana als assistents a la marxa que segueixin les següents recomanacions:

– Quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar-hi.

– Si durant l’esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu i feu-ho mitjançant missatges de text.

– Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’esdeveniment.

– Es recomana utilitzar els telèfons d’emergències 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable. la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació.

– Si aneu amb nens/es, porteu-los a coll o de la mà i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte de familiars.

– Tingueu especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat i que portin també una identificació amb les dades de contacte.

– Porteu sempre la vostra documentació a sobre.

– No obstaculitzeu ni us atureu a les vies de pas.

– No pugeu a baranes, reixes, papereres o qualsevol tipus de mobiliari urbà.

– Consulteu la informació oficial de l’esdeveniment





Paraules clau

Atemptat a la Rambla / Atentado en La Rambla / Attack on La Rambla/ manifestació/