L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats posen un servei d’orientació jurídica gratuït a disposició de les víctimes i els seus familiars : Servei de Premsa

L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats posen un servei d’orientació jurídica gratuït a disposició de les víctimes i els seus familiars

29/08/2017

El servei d’atenció psicològica del CUESB segueix activat. S’ha atès més de 650 persones des que es va posar en marxa, dijous 17 d’agost

 

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Barcelona, ha posat en marxa un servei d’orientació jurídica gratuït per a les persones afectades i els familiars de les víctimes de l’atemptat terrorista de dijous, 17 d’agost. El servei es podrà sol·licitar presencialment des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de la plaça Sant Miquel. Aquest punt s’afegeix als que ja ha obert el Col·legi d’Advocats de Barcelona, tant a la seva mateixa seu, al carrer Mallorca, com a l’oficina del Servei d’Orientació Jurídica de la Ciutat de la Justícia.

La iniciativa té com a objectiu assessorar les víctimes dels seus drets durant la tramitació de processos en què es poden trobar, com la repatriació del cos d’un familiar, el tràmit per a la indemnització pels danys soferts, ajuts socials, acompanyament i suport psicològic, compareixença en el procediment judicial com a acusació particular, dret a justícia gratuïta sense acreditar manca de recursos, etc…

En cas que se sol·liciti la defensa d’un Advocat d’Ofici, i atès que el tema és competència de l’Audiència Nacional, l’ICAB s’ha coordinat amb el Col·legi d’Advocats de Madrid per poder fer la tramitació oportuna. Des de les OAC també se’n farà la derivació.

 

Atenció continuada del CUESB

D’altra banda, els serveis d’atenció psicològica del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) segueixen atenent persones que puguin necessitar atenció psicològica pels fets viscuts, tant si han estat víctimes directes –ferits i familiars—com si van ser testimonis visuals dels fets. Així, des de l’inici de l’emergència, s’han atès més de 650 persones, de les quals 196 han utilitzat el telèfon d’atenció psicològica del CUESB (el 900703030). Unes 160 han estat ateses de forma presencial.

Els serveis psicològics del CUESB també van contactar amb 170 comerços per a informar-los de la possibilitat de dirigir-s’hi. El mateix servei ha editat tríptics amb informació sobre els possibles símptomes que es pot patir arran d’una experiència traumàtica com un atemptat, i s’han editat en anglès i francès.

 

El Servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials (Cuesb) d´atenció psicosocial permanent de la ciutat atén qualsevol situació d´urgència i d´emergència social a la ciutat, durant les 24 hores dels dia, els 365 dies de l´any. El Cuesb s’ha coordinat, aquests dies, amb la resta d’equips professionals per tasques de suport a víctimes, familiars i afectats.

L´equip està format per psicòlegs, treballadors socials i tècnics, especialitzats en l´atenció en crisi. Les seves funcions són atenció a persones en situació de crisi social greu i que requereixin d´atenció psicosocial immediata.Compartiu aquest contingut