L’Oficina Antifrau de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona uneixen esforços per coordinar-se en la lluita contra la corrupció : Servei de Premsa

L’Oficina Antifrau de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona uneixen esforços per coordinar-se en la lluita contra la corrupció

18/09/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El director d’Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han signat aquest matí un acord de col·laboració entre ambdues institucions que contempla el traspàs a Antifrau de les comunicacions que rebi el consistori i que excedeixin la seva competència

L’acord contempla també un pla de formació pel personal de l’Ajuntament en els àmbits de l’ètica, la integritat pública i el control de la corrupció

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, han signat aquest matí un acord de col·laboració entre ambdues institucions perquè es traspassin a Antifrau les comunicacions de l’Oficina per la Transparència i Bones Pràctiques que, per la seva naturalesa, excedeixin les competències municipals. Es farà el mateix amb les denúncies que es realitzin a través de la bústia ètica de bon govern de l’Ajuntament de Barcelona.

 

L’acord de col·laboració entre ambdues institucions també contempla l’opció de crear un pla de formació del personal de l’Ajuntament de Barcelona en els àmbits de l’ètica, la integritat pública i el control de la corrupció així com la necessitat de compartir coneixement i experiències pràctiques en matèria de prevenció de la corrupció, foment de la integritat institucional i transparència. Un altre objectiu d’aquest conveni és que la ciutadania pugui comunicar de manera confidencial i segura conductes de les administracions públiques que esdevinguin contràries als principis o les regles ètiques i de bon govern contemplats en l’ordenament jurídic vigent.

Tant Gimeno com l’alcaldessa Colau s’han compromès a fer un seguiment de l’acord signat avui mitjançant una comissió formada per representats de les dues institucions, que de manera periòdica es reunirà per analitzar el compliment i aplicació del mateix. Amb aquest acord, queda superat el protocol d’intencions que ambdues institucions varen signar el 28 d’abril de l’any 2014.

En finalitzar la signatura, l’alcaldessa ha celebrat que aquest conveni “ens ajuda a consolidar una aposta primordial de l’Ajuntament de Barcelona, la transparència”. “Aquest acord suposa un treball colze a colze amb un actor imprescindible en la lluita contra la corrupció, que va molt més enllà de meres declaracions de bones intencions”, ha afegit.

De la seva banda, el director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha destacat la voluntat d’ambdues institucions per a lluitar de manera ferma i decidida contra la corrupció. “Aquesta és una tasca difícil, fins i tot impossible sense coordinació”, ha afegit. “Per això reivindico novament la importància que tots aquells que tenim aquest mateix objectiu unim esforços”.

Ambdós han subratllat al importància que s’aprofitin aquelles eines que ja funcionen adequadament per a garantir l’anonimat d’alertadors. Com ha explicat Gimeno, amb l’acceptació de denúncies anònimes, es garanteix en tot moment la confidencialitat i hi ha la possibilitat de la bidireccionalitat.





Paraules clau

Antifrau/