El projecte Superilles escollit entre els finalistes dels premis C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards : Servei de Premsa

El projecte Superilles escollit entre els finalistes dels premis C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards

19/09/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El programa de les Superilles de Barcelona ha estat escollit finalista en la categoria de Cities4Mobility en els premis C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards 2017, que reconeixen a les ciutats i els projectes  més ambiciosos i innovadors del món en combatre el canvi climàtic i en liderar la lluita contra els seus efectes.

En total s’han presentat 174 projectes de 92 ciutats de tot el món, que han estat avaluats per un comitè d’experts en sostenibilitat urbana i canvi climàtic. A partir d’aquí s’han escollit un total de 25 finalistes que competeixen en les cinc categories següents:

Entre els finalistes hi ha ciutats com: Chicago, Copenhagen, Vancouver, Nova York, Los Angeles, Bangalore, Hong Kong, Buenos Aires, Oslo, ciutat de Mèxic, Sant Francisco, Washington o Rotterdam, entre d’altres.

A la presentació del projecte Superilles-Omplim de vida els carrers es destaca que es tracta d’una manera d’organitzar la ciutat basada en invertir la distribució de l’espai públic entre vehicles i vianants donant prioritat al ciutadà per millorar les condicions ambientals i la qualitat de vida de les persones. El projecte, segons es descriu, s’enfronta al desafiament d’implantar canvis fonamentals en la manera a partir de la quals els residents de Barcelona es relacionen amb la seva ciutat.

El text ressalta l’elevat potencial d’aquesta iniciativa per reduir els nivells d’emissions contaminants a la ciutat. A la presentació s’afirma que el programa Superilles és únic i original en el seu enfoc, atès que fent canvis funcionals, en comptes de canvis físic es produiran canvis significatius a un mínim cost. També s’assegura que l’impacte d’aquesta iniciativa va més enllà de Barcelona, ja que l’accessibilitat i l’adaptabilitat del pla ofereix una rellevància universal per les ciutats de tot el món.

Un jurat independent integrat per experts en canvi climàtic, desenvolupament urbà i govern de la ciutat avaluarà ara cada un dels projectes finalistes i seleccionarà als guanyadors de cada categoria que s’anunciaran durant la Cimera del Clima de Chicago del 4 i 5 de desembre.

 

 





Paraules clau

superilles/