Prop de 120.000 persones gaudeixen durant els tres dies de “L’Associa’t” amb les propostes i els valors de la festa de les associacions de la ciutat : Servei de Premsa

Prop de 120.000 persones gaudeixen durant els tres dies de “L’Associa’t” amb les propostes i els valors de la festa de les associacions de la ciutat

26/09/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La segona edició de l’Associat a la Festa consolida el seu nou model basat en la participació i la interactivitat més directa amb la ciutadania, amb un clar i rotund èxit de públic: prop d’un total de 120.000 persones (amb una mitjana de 40.000 persones diàries) han gaudit de les propostes de les associacions de la ciutat.

Però l’èxit, en una iniciativa com l’Associa’t, no radica pas en un indicador com les meres xifres.

L’autèntic valor rau en el què i el com ha passat a la Plaça Catalunya durant aquestes tres intenses jornades: tots aquests visitants han pogut conèixer les activitats i la tasca de les associacions i els col·lectius organitzats de Barcelona, compartint els seus valors a partir d’unes 200 activitats. Espectacles, jocs, tallers, teatre, arts plàstiques, música en viu i exposicions han estat els protagonistes i han donat lloc a una autèntica celebració de la convivència, el diàleg, el respecte mutu, i tants d’altres valors positius que tanta falta fa reivindicar avui dia.

Aquest projecte de visibilització del teixit associatiu de la ciutat -que no hagués estat  possible sense la participació de les més de 1.800 persones voluntàries i membres d’associacions- erigeix la Plaça Catalunya en un punt de trobada cívic, pacífic i intergeneracional que promou  la diversitat cultural, pluralitat, igualtat de gènere, transformació social, la cooperació, la participació i l’acció comunitària. Han estat tres dies en que aquest enclau tan simbòlic ha transmès a la ciutadania una tan necessària sensibilització envers causes com el medi ambient, els drets humans, les persones refugiades, les que lluiten per una llar, la normalització de la diferència rebutjant tota discriminació, els animals abandonats… i alhora -amb una voluntat absolutament inclusiva-  ha col·laborat a donar a conèixer millor les cultures que conviuen amb nosaltres.

Associa’t a la Festa esdevé, doncs, un actor indispensable que contribueix a cultivar la llavor d’uns ciutadans més reflexius, exigents i amb capacitat crítica per qüestionar el món en el que ens ha tocat viure, conscients que la participació individual en qualsevol causa és el primer pas per canviar la nostra realitat.

En un context tan convuls i incert com el que ha rodejat aquesta Mercè 2017,  la salut del teixit associatiu ha demostrat ser ben forta, i la seva capacitat transformadora de la societat, indubtable. Associa’t ha estat un reflex d’una ciutat oberta i dialogant, on les entitats, associacions i col·lectius juguen –dia a dia, i en la mesura de la seva capacitat- un paper determinant.

L’Associa’t a la Festa, però, no s’acabarà amb aquesta celebració, ja que l’Ajuntament de Barcelona promourà un programa anual. Una plataforma on s’oferirà a les entitats un punt de trobada, coordinació i acció comunitària. Amb l’objectiu d’ampliar el contacte amb la ciutadania i la visibilitat de la seva tasca, a nivell individual es realitzaran processos de comunicació per incrementar la capacitat comunicativa i de transformació social de cada entitat i, a nivell col·lectiu, per potenciar el conjunt de les associacions de Barcelona.





Paraules clau

Mercè/ Mercè 2017/