Barcelona reclama la posada en llibertat dels coordinadors d’Òmnium Cultural i ANC : Servei de Premsa

Barcelona reclama la posada en llibertat dels coordinadors d’Òmnium Cultural i ANC

17/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els grups municipals de Barcelona En Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy subscriuen una declaració conjunta de rebuig per l’empresonament de Cuixart i Sànchez i suspenen l’activitat institucional d’avui i demà a l’Ajuntament

 

Els grups municipals de Barcelona En Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy han subscrit avui una declaració conjunta de rebuig per l’empresonament dels coordinadors d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i han acordat suspendre l’activitat institucional d’avui i demà a l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

La declaració conjunta qualifica de “greu decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional” l’ingrés a presó sense fiança de Cuixart i Sànchez, acusats d’un delicte de sedició, i considera que “l’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea” i atempta contra els drets humans.

Per aquest motiu, els grups signants han acordat:

– Suspendre l’activitat institucional de l’Ajuntament durant el dia d’avui i demà com a senyal de protesta per l’empresonament i en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

– Defensar el dret a la llibertat d’expressió, de manifestació i de participació política.

– Rebutjar la judicialització de la vida política amb què l’Estat Espanyol vol donar resposta a un conflicte polític que requereix solucions democràtiques i exigir una efectiva separació de poders.

– Demanar la posada en llibertat dels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i exigir que el govern de l’Estat doni resposta a les propostes de diàleg plantejades per part del govern de la Generalitat i altres actors polítics i institucionals.

– Cridar a la ciutadania a seguir defensant pacíficament els seus drets i llibertats.

– Expressar la nostra solidaritat amb el seus familiars, amics i les entitats que encapçalen.

 

Descarregar declaració conjunta en format PDF





Paraules clau

17-O/