Barcelona subscriu la declaració de París per avançar cap a ciutats més verdes i amb zero emissions : Servei de Premsa

Barcelona subscriu la declaració de París per avançar cap a ciutats més verdes i amb zero emissions

23/10/2017Temps estimat de lectura: 3 minuts

La capital catalana comprarà de forma progressiva busos de zero emissions fins l’any 2025, any en el qual tots els vehicles adquirits hauran de ser d’aquesta modalitat

 

Barcelona i 11 grans ciutats més de la xarxa internacional C40 han subscrit avui la “Declaració de carrers lliures de combustible fòssil”. Les ciutats s’han compromès a comprar busos de zero emissions de forma progressiva fins el 2025, any en el qual tots els vehicles adquirits hauran de ser d’aquesta modalitat. La declaració també preveu que algunes àrees de les ciutats siguin considerades de zero emissions el 2030. Són les principals conclusions del debat que entre ahir i avui s’ha fet a París i on han participat alcaldes i alcaldesses de grans ciutats i els màxims responsables d’empreses multinacionals, una trobada inusual que ha volgut posar en contacte el lideratge públic en polítiques de lluita contra el canvi climàtic que està desenvolupant la xarxa C40 i les grans empreses del sector de la mobilitat, l’energia i la planificació urbana. Aquestes mesures es veuran complementades pel “Pla Clima” que Barcelona prepara actualment de manera participativa i que es presentarà a la cimera de Bonn, que tindrà lloc entre el 6 i el 17 del proper mes de novembre.

Les alcaldesses de París i Barcelona, Anne Hidalgo i Ada Colau, han presentat aquest matí les conclusions de la cimera internacional de ciutats acompanyades del president de la Fundació Bloomberg i exalcalde de Nova York, Michael Bloomberg, i els alcaldes de Ciutat del Cap, Quito, Copenhaguen
, Los Angeles, Milà i Auckland. A més d’aquestes ciutats, també han subscrit la declaració Londres, Vancouver, Seattle i Ciutat de Mèxic.

L’alcaldessa de Barcelona ha destacat que les ciutats siguin les protagonistes de donar un pas endavant clar i es mostrin disposades a adoptar mesures concretes en la lluita contra el canvi climàtic. Per Colau, “les ciutats han de ser les autèntiques protagonistes en la lluita contra el canvi climàtic, i per afrontar aquest repte és imprescindible tenir més competències i més pressupost. Barcelona treballa per guanyar 160 hectàrees de zones verdes abans del 2030, triplicar els quilòmetres de carrils bici, incrementar el transport públic, reduir un 21% els desplaçaments en vehicle privat i implementar el pla de superilles per donar més espai als vianants.” L’alcaldessa ha explicat també que “a París, tornem a expressar el nostre compromís amb el clima, definit amb més de 800 entitats de la ciutat, per reduir un 40% les emissions i incrementar 1 m2 de verd urbà per cada habitant”.


Trobada amb Sadiq Khan, alcalde de Londres

 

 

Durant la cimera a París, l’alcaldessa Colau ha mantingut contactes bilaterals amb l’alcaldessa Hidalgo (ahir) i avui amb els alcaldes de Londres i Milà, amb qui ha compartit la situació política actual a Catalunya, entre d’altres qüestions.

En els arxius adjunts podeu trobar la Declaració acordada i l’àudio amb les declaracions de l’alcaldessa davant els mitjans de comunicació:

 

Enllaços relacionats

Declaració en anglès (PDF)

Declaració en català (PDF)

Declaració en castellà (PDF)

Àudio 1/3: Compromissos amb la Cimera (M4A)

Àudio 2/3: Situació política (M4A)

Àudio 3/3: Trobada amb Sadiq Khan, alcalde de LondresCompartiu aquest contingut

Paraules clau
c40/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina