Sessió de control del consell plenari : Servei de Premsa

Sessió de control del consell plenari

02/11/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa es compromet a seguir treballant per revertir els efectes sobre la ciutat i el país de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució

 

 

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l’alcaldessa, Ada Colau, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals:

Prec del Grup Municipal Demòcrata perquè es reconegui Carles Puigdemont com a president legítim de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa ha assegurat que malgrat que Carles Puigdemont hagi estat cessat, “considero que és ell qui ostenta la legitimitat de les institucions catalanes fins que no se celebrin les eleccions i recuperem l’autogovern”. No obstant això, Ada Colau ha qüestionat el fet que el Grup Municipal Demòcrata es preocupi pel paper de l’alcaldessa però no es pregunti sobre el reconeixement de Puigdemont com a president de la República catalana. En aquest sentit, l’alcaldessa ha retret el grup municipal Demòcrata que els “membres del seu partit amb responsabilitats al govern ens tinguin tan desconcertats”. L’alcaldessa ha assegurat que donarà suport per defensar la legitimitat de les institucions de Catalunya i contra la persecució judicial, “però també ens tindran davant demanant-los explicacions, perquè encara ara no sabem si han proclamat o no la república”, ha conclòs.

Pregunta del grup municipal Cs sobre per què va donar suport a la manifestació convocada per Òmnium i l’ANC que defensaven la DUI. L’alcaldessa ha recordat que ella sempre s’ha manifestat a favor d’un referèndum acordat com a la solució per a Catalunya, així com pel dret a decidir i contra la presó dels presidents d’Òmnium i ACN, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. “Però mai m’he manifestat a favor de la DUI”, ha aclarit. Ha recordat que a les manifestacions convocades el dia 8 i 29 d’octubre a Barcelona es van registrar “agressions gravíssimes” protagonitzades per persones que van assistir-hi. Colau ha demanat a la presidenta del grup municipal de Cs, Carina Mejías, que condemini aquestes agressions i que se’n desmarqui com a partit convocant de la manifestació. “És impossible ser demòcrata sense ser antifeixista, i m’agradaria que vostès també es definissin com a antifeixistes, com ho fa aquesta ciutat”, ha acabat.

Pregunta del grup municipal d’ERC sobre si el govern municipal ha fet un pla de contingència per afrontar l’impacte que la possible aplicació de l’article 155 pugui tenir sobre l’Ajuntament de Barcelona i els seus organismes dependents, així com sobre la vida dels barcelonins i barcelonines. L’alcaldessa ha explicat que davant d’aquesta situació “anòmala” s’ha encarregat un informe al secretari municipal on s’analitzen les mesures acordades pel govern de l’Estat, i s’estudia quin impacte tindran aquestes mesures en relació a la ciutat. “La convocatòria d’eleccions fa pensar que no ha de tenir gaire impacte, al marge de l’anomalia democràtica que suposa” l’aplicació d’aquest article, ha aclarit Colau. També ha lamentat que republicans no convencessin Carles Puigdemont per convocar eleccions, com sí ho va intentar ella. “És el seu partit qui va portar el país a pensar que hi havia un pla B, a pensar que no patiríem. I miri on estem ara”, ha afegit. Colau ha retret els republicans de fer “acudits de mal gust” demanant-li explicacions a ella quan els seus dirigents “utilitzen paraules opaques” per evitar admetre la situació actual. L’alcaldessa s’ha compromès a seguir treballant “per revertir l’article 155 a la nostra ciutat i al nostre país”.

Pregunta a l’alcaldessa del grup municipal del Partit Popular sobre com valora l’actual situació política i l’estat de la ciutat. L’alcaldessa ha expressat la seva preocupació pel cessament del govern de la Generalitat, votat “per la majoria de ciutadans”. “Un govern a qui no faig responsable ni de lluny de la situació terrible que està vivint Catalunya, de la involució democràtica que viu”. Colau ha culpat el Partit Popular i el seu autoritarisme de la situació del país per haver donat sempre Catalunya “per perduda, sense cap alternativa”, “sense escoltar els milions de persones que han estat manifestant-se pacíficament” i “practicant el ‘a por ellos’”. “Ara, uns altres treballem per la recuperació de la cohesió social, i per revertir la incertesa econòmica fruit de l’aplicació del 155 i que lamentablement els seus senadors van aprovar entre aplaudiments”, ha afegit. L’alcaldessa ha assegurat que les lleis emanen de la voluntat de la ciutadania, i per això s’ha mostrat partidària de canviar-les quan aquestes ja no responen a les seves reclamacions.





Paraules clau

Sessió de control del consell plenari/