Barcelona condemna l’assassinat d’una dona a mans d’un home i mostra el seu ferm rebuig a la violència masclista : Servei de Premsa

Barcelona condemna l’assassinat d’una dona a mans d’un home i mostra el seu ferm rebuig a la violència masclista

14/12/2017

2 minuts de lectura estimada

La ciutat activa el protocol de dol i convoca un minut de silenci demà 15 de desembre, a les 12 hores, a la Plaça de Sant Jaume

 

L’Ajuntament de Barcelona condemna l’assassinat d’una dona perpetrat per un home a la ciutat de Barcelona. El fets van tenir lloc diumenge, 10 de desembre, al districte de Ciutat Vella.

La investigació de Mossos d’Esquadra ha confirmat que la dona, de nacionalitat xinesa i de 48 anys, va ser assassinada al seu domicili quan exercia la prostitució. Dilluns, aproximadament a les 17 hores, es va produir la detenció a Badalona del presumpte autor del crim, un home de nacionalitat italiana, de 58 anys i client de la víctima, després que es lliurés als Mossos d’Esquadra.

Davant aquest fet, el Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat. Tanmateix, l’Ajuntament de Barcelona vol refermar el seu clar compromís per la defensa del drets de totes les dones, i això inclou els drets de les dones que exerceixen la prostitució.

L’Ajuntament de Barcelona vol fer visible el rebuig a aquest assassinat dins del marc de la lluita contra la violència masclista.

Actualment hi ha dues lleis vigents sobre aquesta qüestió. La de rang autonòmic, la Llei 5/2008 del Dret de les Dones a eradicar la violència, assenyala que la violència masclista és aquella que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la desigualtat en el marc d’un sistema de relacions dels homes sobre les dones. Aquesta llei reconeix com a violència masclista tot tipus de violència (sexual, física, i psicològica) i produïda en tots els àmbits, és a dir, tant en la parella i ex parella, en el laboral i en social i comunitari.

L’Ajuntament de Barcelona, considera que aquest assassinat s’ha perpetrat en el marc de la desigualtat de gènere que recull la llei catalana. Davant d’aquest nou assassinat d’una dona per violència masclista a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit activar el protocol de dol que es va establir l’estiu del 2016 conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denúncia pública a diferents suports comunicatius institucionals per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra i la convocatòria d’un minut de silenci que tindrà lloc aquest divendres, 15 de desembre, a les 12 hores a la plaça Sant Jaume.

Així mateix, el Consistori expressa la ferma necessitat de revisar la Llei 1/2004, de 28 de desembre, de rang estatal, de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género, que no reconeix aquest assassinat com a homicidi per violència masclista, ja que perquè sigui considerat violència masclista ha d’haver-hi lligam afectiu entre l’agressor i la víctima.

L’Ajuntament de Barcelona reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions. De la mateixa manera, volem refermar la voluntat d’emprar tots els esforços necessaris per avançar en garantir el dret bàsic de les dones a una vida lliure de violències conjuntament amb la resta d’institucions del nostre país.

L’Ajuntament de Barcelona ofereix atenció a casos de violència com aquest a través d’ABITS, l’Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual (tel.: 93 256 46 15), i recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin qualsevol tipus de violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10)

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/ trobareu més informació.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
violència masclista/