L’escola La Maquinista tira endavant : Servei de Premsa

L’escola La Maquinista tira endavant

22/12/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari aprova un pla urbanístic que concreta les característiques de l’edifici del futur centre docent i la seva ubicació en els terrenys del carrer de Ferran Junoy on està previst que es construeixi

Després d’aprovar el tràmit urbanístic d’ocupació directa per disposar dels terrenys i de finançar el projecte constructiu, amb aquest nou tràmit l’Ajuntament farà possible que a principis de 2019 s’iniciïn les obres de la futura escola, que aniran a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona i tindran un pressupost de 4,5M

El centre definitiu donarà resposta a la reivindicació veïnal i dels col•lectius de pares i mares de deixar enrere la situació de barracons actual, que fa nou anys que s’arrossega

 

Nou pas endavant per desencallar la construcció de l’escola La Maquinista. El Consell Plenari ha aprovat per unanimitat un Pla especial urbanístic i de millora urbana que concreta les característiques de l’edificació del futur centre educatiu i la ubicació concreta en els terrenys situats al carrer de Ferran Junoy, on està prevista la construcció del nou equipament que donarà servei al barri del Bon Pastor de Sant Andreu.

Després d’aprovar el tràmit urbanístic d’ocupació directa per disposar de la titularitat d’aquests terrenys i de finançar el projecte constructiu del centre, amb aquest nou tràmit l’Ajuntament avança per poder deixar enrere l’actual centre habilitat provisionalment en barracons i donar resposta així a una de les prioritats de l’equip de govern en l’àmbit educatiu i a una reivindicació veïnal i del col•lectiu de pares i mares que fa anys que s’arrossega.

Durant el debat del plenari, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que “les famílies i nens i nenes de l’àmbit de La Maquinista no poden esperar més a tenir l’escola definitiva”, i que construir-la ha estat “una prioritat màxima des del primer moment per aquest Govern municipal”. “Per fer realitat el centre cal fer possible l’ús dels solars. L’aprovació d’aquest pla és un pas més per fer realitat una escola tan demandada i exigida pel territori”, ha afegit.

El planejament es desenvolupa sobre l’àmbit delimitat per la banda est pels carrers de Ferran Junoy, Sao Paulo i República Dominicana i per la part oest per uns sòls qualificats de zona verda que ara s’utilitzen d’aparcament en superfície.

El pla ajusta la posició dins l’àmbit de l’equipament i la zona verda, mantenint les seves superfícies –3.057 metres quadrats (m2) per a l’escola i 263 m2 de verd– per fer compatible la ubicació de la futura escola amb l’actual traçat del carrer de la República Dominicana. A més, es determina que l’escola tindrà un sostre màxim de 4.500 m2, amb planta baixa més dues plantes pis.

 

 

Un cop aprovat el pla, el calendari previst determina que a principis de 2019 es puguin iniciar les obres de la futura escola, que aniran a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona i tindran un pressupost de 4,5 milions d’euros.





Paraules clau

La Maquinista/ Sant Andreu/