Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2018 : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2018

04/01/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir de es 17 hores es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut de la Cavalcada, i des de les 16 hores es restringirà la circulació a dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic

 

 

Demà divendres, 5 de gener, tindrà lloc la celebració de la Cavalcada de Reis 2018 a Barcelona, així com d’altres cavalcades i actes similars a diversos barris de la ciutat, que comportaran diverses afectacions al trànsit en superfície de la capital catalana

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17:00 hores i les 21:30 hores al centre de Barcelona. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, i també hi podrà haver impacte sobre el trànsit a Sant Martí i a la Ronda Litoral (B10).

A les 16:00 hores arribarà el pailebot amb els Reis al Moll de la Fusta, i a les 18:00 hores s’iniciarà la Cavalcada de Reis de ciutat, que farà el següent recorregut:
Pg. Circumval·lació – av. Marquès de l’Argentera – pg. Isabel II – Via Laietana – Fontanella – pl. Catalunya– Pelai – pl. Universitat– Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – av. Paral•lel – pl. Espanya– av. Reina Maria Cristina– av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

 

Restricció de vehicles i prohibició d’estacionaments

Els responsables de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, del Departament d’Interior, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van acordar, en el marc del dispositiu de seguretat de la campanya de Nadal, la restricció de la circulació de vehicles pesants el dia de la Cavalcada, en línia amb la mesura adoptada ja l’any passat pel mateix esdeveniment.

Atesa la gran acumulació de gent a la via pública en aquest esdeveniment, i la necessitat de crear un perímetre de seguretat en relació al recorregut de la cavalcada, es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut de la Cavalcada entre les 17 i les 21.30 hores, i es restringirà la circulació a dins de la ciutat de Barcelona a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic, des de les 16 fins les 22 hores.

Així mateix, i per tal de reforçar la coordinació del conjunt del dispositiu durant l’esdeveniment, s’activarà en fase d’alerta el pla bàsic d’emergències municipals en fase d’alerta, i com és habitual en aquest tipus d’actes.
Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per tal d’efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. El cos de policia barceloní anirà reobrint progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, en funció de la situació de la Cavalcada i del trànsit en general.

Mentre duri la Cavalcada l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. En aquest sentit, a partir del 5 de gener a la tarda el metro mantindrà una oferta equivalent a la d’un dia laborable a tota la xarxa i finalitzarà el seu servei a les 2 de la matinada, per ser vigília de festiu. A banda, es reforçarà el personal d’atenció al públic, seguretat i neteja a les estacions més concorregudes.

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat com a Plaça Catalunya, Passeig de Circumval·lació, Plaça Josep Puig I Cadafalch, carrer Consolat de Mar, i totes les vies de l’itinerari, incloses motos a les voreres (excloent el costat Besòs de l’av. Paral•lel, entre Sepúlveda i pl. Espanya) i a l’Avinguda Icària, entre Wellington i Ramon Trias Fargas. Es col·locaran avisos als vehicles estacionats a les vies de l’itinerari perquè el dia 5,els seus conductors no els deixin als llocs a partir de les 07.00 hores.

A banda, el dia 5 a partir de les 11:00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut, i a partir de les 13.00 hores, es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes.





Paraules clau

Cavalcada de Reis/ Cavalcada de Reis 2017/ mobilitat/ nadal/