El 89% de la població de Barcelona ja té un carril bici a menys de 300 metres de casa seva : Servei de Premsa

El 89% de la població de Barcelona ja té un carril bici a menys de 300 metres de casa seva

13/01/2018

El desplegament “L’Estratègia de la Bicicleta” continua avançant a la ciutat. A dia d’avui un 99% dels ciutadans també diposen de xarxa ciclable (carrils bici, zones 30 o vies pacificades) a menys de 150m de casa seva

Els aparcaments de bicicletes en superfície s’han incrementat un 43% des del 2014 arribant als 33.834. També puja el nombre de places en aparcaments municipals que se situen en les 1.146

La bicicleta és el mitjà de transport que més creix a la ciutat amb un increment del 14% (dades 2015-2016)

En el marc de “L’Estratègia de la Bicicleta” també s’ha impulsat el Manual de disseny de carrils bici; aparcaments de bici segurs per a grans esdeveniments; subvencions per fomentar l’ús de la bici; el Bicihub; la licitació del nou Bicing; la certificació per edificis “amics de la bici” o la distribució urbana de mercaderies en bicicleta

 

L’Ajuntament de Barcelona aposta per un model de ciutat més sostenible que permeti afrontar el repte de millorar la qualitat de vida de les persones, fent que la ciutat sigui més habitable i saludable. El Govern Municipal es fixa com a objectius combatre els nivells de contaminació de l’aire, el soroll produït pel trànsit, els índex d’accidentalitat viària i la manca de verd, alhora que treballa per augmentar la qualitat dels espais de relació de la ciutadania. En aquest sentit, el consistori continua avançant en la línia que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018, de fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

Al novembre del 2015 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar en plenari municipal la mesura de govern: “Estratègia de la bicicleta per Barcelona”, que tenia com a objectiu recollir una sèrie de propostes i d’actuacions per desenvolupar la mobilitat en bicicleta. A dia d’avui les diferents iniciatives plantejades en el document continuen desplegant-se a la ciutat. La bicicleta és el mitjà de transport que ha crescut més en quota modal en els darrers anys. Les dades de 2015-2016 ens indiquen que mentre que els desplaçaments en la resta de mitjans de transport s’han incrementat entre 1,3% i 1,7%, la mobilitat en bicicleta ha augmentat en un 14,1%.

 

Nota de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut