Barcelona destina 570.000 euros als Programes de Formació i Inserció : Servei de Premsa

Barcelona destina 570.000 euros als Programes de Formació i Inserció

19/01/2018

 

Barcelona destinarà 570.000 euros durant el curs 2017-2018 als Programes de Formació i Inserció (PFI) adreçats a joves d’entre 16 i 21 anys que no s’han graduat a l’ESO. Avui s’ha signat l’acord amb els 15 centres educatius i entitats socials que imparteixen els 22 PFI a la ciutat.

 

 

Els acords van en la línia de l’estratègia del consistori, comuna i compartida amb les entitats socials, per avançar en l’equitat educativa i la millora d’oportunitats de les persones joves i fer així efectiu el principi que l’educació sigui un dret per a tothom al llarg de la vida.

Per tal d’avançar cap al model d’Escola de Segona Oportunitat en què l’Ajuntament treballa, la convocatòria inclou dos canvis significatius:

El projecte es va iniciar al curs 2012-2013, i en total s’han ofertat 2.820 places. Per aquest curs, el nombre de places és de 369 places, 12 d’elles per alumnes amb necessitats educatives especials, El percentatge de retorn al sistema educatiu o al sistema laboral ha estat del 60% al llarg d’aquests anys.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha remarcat que “amb tots aquests  canvis pretenem incrementar la qualitat de l’oferta dels PFI, i sobretot avançar en el model de segones oportunitats, amb especial interès en els itineraris que poden seguir aquests i aquestes joves. No volem que aquestes iniciatives siguin una acció aïllada per a ells i elles, sinó que sigui l’ inici d’un projecte i trajectòria de cara a tenir un futur digne i estable”.

Els centres i entitats amb qui avui s’ha signat l’acord són:

 Compartiu aquest contingut