En marxa les obres per renovar el carrer del Pisuerga, a les Corts : Servei de Premsa

En marxa les obres per renovar el carrer del Pisuerga, a les Corts

28/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte compta amb un pressupost d’1,9M, i es preveu que a l’agost el carrer estreni nova imatge amb voreres més amples, millores a l’espai públic, una zona verda i una placeta

La intervenció preveu incorporar un carril bici de doble sentit

 

L’Ajuntament de Barcelona està executant les obres per reurbanitzar el carrer del Pisuerga, al barri de la Maternitat i Sant Ramon del districte de les Corts. S’actuarà sobre una superfície total de 6.000 metres quadrats per millorar les condicions de l’espai públic i adaptar-lo a les circumstàncies actuals de mobilitat, accessibilitat, seguretat, enllumenat i renovació de materials i serveis.

L’objectiu final és guanyar espai per al vianant. Per fer-ho, es durà a terme un eixamplament de voreres mantenint la secció actual de plataforma segregada, i s’incorporarà un carril bici de doble sentit. El pressupost previst per a l‘actuació és de 1,9 milions d’euros (IVA inclòs), i està previst que els treballs finalitzin a l’agost.

 

 

Vorera més ampla i verda i carril bici

La reurbanització proposa l’eixamplament d’una de les voreres i la incorporació del carril bici, afavorint així el vianant i ciclista. S’ampliarà la vorera sud-oest a 9,80 metres, donant lloc a una seqüència de parterres de grans dimensions, generant una àmplia zona verda, que incorporarà plantes ornamentals i aromàtiques, que funcionarà com un espai amb valor pedagògic per a l’Escola Pau Romeva.

De fet, ha estat amb la mateixa escola amb qui s’ha treballat el disseny dels parterres i la tipologia de plantació, ja que es faran activitats pedagògiques i educatives aprofitant aquest nou espai verd, i també s’ha decidit conjuntament quin mobiliari urbà es col·loca a la vorera on té l’accés principal l’escola.

 

 

A més, en aquesta zona, es col·locarà nou mobiliari urbà i elements biosaludables destinats a l’exercici físic per adults, aquests últims a la placeta amb l’avinguda Xile. També està previst reduir la calçada a un sol carril de circulació de 3,50 metres, aparcament en cordó a ambdós costats i s’incorporarà un carril bici de doble sentit. La vorera nord-est es manté amb l’amplada existent de 5 metres.

D’altra banda, la intersecció entre el carrer Pisuerga i l’avinguda Xile es modificarà. El projecte preveu ampliar-ne l’àmbit per tal d’eliminar la illa que separa el carril d’incorporació al carrer Pisuerga. Aquesta modificació permetrà eixamplar la vorera i crear una petita plaça.

Tanmateix, la reurbanització també preveu realitzar una nova xarxa de recollida d’aigües i arranjar l’enllumenat amb una nova xarxa amb columnes de tecnologia LED.

 

Descarregar imatges:

Imatge 1

Imatge 2





Paraules clau

Les Corts/ Pisuerga/