Vistiplau a la modificació de l’ordenança de terrasses : Servei de Premsa

Vistiplau a la modificació de l’ordenança de terrasses

01/02/2018



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

 

 

La tramitació de la modificació de l’ordenança de terrasses ja ha començat. Aquest dijous, en una sessió extraordinària de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, els vots a favor del Govern municipal, GMDemòcrata, Cs, ERC, PSC i PP i l’abstenció del regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, han donat llum verda a l’aprovació inicial d’un seguit de canvis a la normativa vigent per fer-la més comprensible i aplicable i adaptar-la a les necessitats reals del veïnat, els restauradors i el territori.

L’objectiu és garantir l’accessibilitat, l’equilibri entre l’ús ciutadà de l’espai públic i l’activitat econòmica i corregir les disfuncions que s’han generat amb la seva aplicació. Es tracta, en definitiva, de regular correctament una figura molt arrelada i característica de l’entorn urbà de Barcelona com són les terrasses.

En el debat de la comissió, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que la normativa aprovada avui és “positiva per a la ciutat perquè neix de la suma de moltes voluntats diferents”. “Serà aplicable amb més facilitat, perdurarà en el temps, equilibra la seva repercussió en l’espai públic i fomenta les bones pràctiques en el sector”, ha afegit.

Sanz ha recordat que el text parteix de la feina feta des de setembre de 2015, quan es va presentar una mesura de govern que iniciava el camí cap a la modificació aprovada avui. L’articulat recull les sensibilitats expressades des d’aleshores per equilibrar bé els usos de l’espai públic, mantenint en tot moment la garantia dels drets bàsics dels ciutadans en àmbits essencials com l’accessibilitat.

El text s’ha treballat en els últims mesos amb el Gremi de Restauració i els grups. Ara, un cop superada la primera votació, el nou articulat entrarà en un període d’exposició al públic de trenta dies hàbils i, seguidament, està previst que se sotmeti a l’aprovació definitiva en el marc del Plenari del Consell Municipal del mes d’abril.

Pel que fa al contingut de la modificació, es plantegen criteris generals per a tota la ciutat i, alhora, es tenen en compte les singularitats i especificitats dels districtes i les característiques pròpies de cada territori a l’hora d’ubicar les terrasses.

A més, s’introdueixen canvis en relació amb les condicions que han de permetre un bon ús de l’espai públic i compatibilitzar les activitats que s’hi desenvolupen, i amb l’accessibilitat i la gestió i governança de les terrasses.

Paral·lelament, avui també s’ha aprovat la suspensió cautelar de l’aplicació dels articles relatius a la ubicació de terrasses davant del local i al nombre de sanitaris que havien d’entrar en vigor a 1 de gener de 2018, i que ara quedaran superats per la modificació que tirarà endavant.

 

Condicions d’accessibilitat de les terrasses a l’espai públic

Entrant al detall de la modificació, es defineixen una sèrie de condicions relatives a la preservació de les condicions d’accessibilitat, al bon ús de l’espai públic i l’equilibri d’activitats que s’hi duen a terme:

 

Singularitats territorials

L’ordenança contindrà regulacions generals per a tota la ciutat i alhora serà prou flexible com per poder adaptar-se a les singularitats de cada districte. En aquest sentit, es preveuen diverses novetats:

 

Mobiliari i servei

S’han treballat els criteris següents pel que fa a mobiliari i servei:

 

Governança i gestió de les llicències de terrasses

Per assegurar una governança òptima de les terrasses i una bona gestió de les llicències, es planteja complir els següents condicionants:





Paraules clau

ordenança de terrasses/