Comencen les obres de remodelació de la plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals : Servei de Premsa

Comencen les obres de remodelació de la plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals

04/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Millora l’accessibilitat, la mobilitat i la qualitat de l’espai, que tindrà més zones de joc i d’estada

 

L’Ajuntament de Barcelona començarà demà les obres de remodelació de la plaça de la Infància, espai situat al barri de Sant Martí de Provençals, entre els carrers de Bac de Roda, d’Andrade, Fluvià i Concili de Trento.

Es tracta d’una remodelació que persegueix l’objectiu de millorar l’accessibilitat i la mobilitat en aquest entorn, així com les condicions d’adequació de l’espai per als usos que li pot donar la ciutadania en el seu temps de lleure, de joc en el cas dels infants i adolescents, i per a l’estada, el passeig i activitats físiques de les persones grans.

La intervenció prevista, inclou actuacions de millora i renovació dels següents elements urbans:

– El paviment
– La xarxa d’enllumenat públic
– El clavegueram i el drenatge
– El sistema de reg (s’instal·larà un de nou)
– Canalitzacions de la xarxa de telecomunicacions

La millora de l’accessibilitat a la plaça es concretarà amb una nova topografia més propera a la rasant històrica. La creació de plans de pendents suaus que mantindran les cotes d’accés a les quatre façanes de la plaça la convertiran en accessible en tot el conjunt. Les places d’aparcament que estan fora d’ordenació s’eliminaran mentre que les dues places d’estacionament de persones amb mobilitat reduïda es desplaçaran al carrer de Bac de Roda a on se situaran més properes a la rampa adaptada d’accés a la plaça.

Pel que fa a l’accés rodat a la plaça es mantindrà exclusivament per a vehicles d’emergències, per a operacions puntuals de lliurament de mercaderies, operacions puntuals per als residents i per a l’accés als dos guals que actualment disposen de llicència. El pas d’accés per a vehicles de bombers a l’interior de la plaça, que es trobava fora de normativa, serà adaptat perquè quedi adequat a la normativa vigent.

L’obra de remodelació preveu introduir tot un seguit d’elements que configuraran un nou paisatge, sobretot gràcies al nou verd urbà que s’incorporarà a l’espai amb parterres i amb les zones d’arbres que s’hi trasplantaran.

Els nous parterres, que configuraran a la vegada espais vegetals i zones per seure, es distribuiran de forma asimètrica i dinàmica. També hi haurà altres parterres de diferents colors i de cautxú reciclat que acolliran nous espais de jocs infantils, per a nois i noies més grans i fins i tot una àrea lúdica d’adults.

El paviment del perímetre de la plaça el configuraran també peces de formigó prefabricat.

L’obra inclou la renovació total de l’enllumenat urbà, ja que s’hi instal·laran nous bàculs equipats amb tecnologia LED.

També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà que estarà en sintonia amb les formes orgàniques dels parterres, les papereres i una font d’aigua potable.

La plaça estarà també connectada a la xarxa wi-fi de la ciutat de Barcelona.

Les obres, que es preveu que tindran un cost d’1,4 M€, s’allargaran fins a principis de l’estiu que ve.

 





Paraules clau

Sant Martí/