Bon Pastor reformarà la plaça de Mossèn Joan Cortinas : Servei de Premsa

Bon Pastor reformarà la plaça de Mossèn Joan Cortinas

10/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es millorarà l’accessibilitat, la renovació de paviments i el mobiliari i s’actualitzaren les xarxes de serveis existents

El pressupost de l’obra és de 2 milions d’euros i està previst que comenci a finals de març del 2018

 

La plaça Mossèn Joan Cortinas, al barri de Bon Pastor del districte de Sant Andreu, es reformarà per millorar l’accessibilitat, la continuïtat de les diferents zones, i la integració en el conjunt del barri. S’eliminaran les escales i barreres arquitectòniques existents per crear una plataforma única en tota la plaça que utilitzarà els pendents per salvar els desnivells. El pressupost previst per a l’obra és de 2.064.414 €.

 

L’àmbit d’actuació té una superfície de 7.961,32 m² i preserva, pràcticament en la seva totalitat l’arbrat existent, més de cent unitats. El nou disseny de la plaça pretén generar dos grans espais amb usos clarament diferenciats: una zona de passeig amb una àrea pavimentada amb llamborda prefabricada de formigó, i una zona d’estada i lúdica amb l’àrea pavimentada amb sauló estabilitzat. Es crearan parterres amb plantació d’arbustives.

Es preveu que la plaça estigui envoltada per una vorera perimetral de paviment de llosa de formigó i que a l’interior es preservi la zona arbrada amb paviment de sauló que inclogui la zona de jocs infantils de 150m2 delimitada per barana, una àrea de petanca de 120 m2 amb dues àrees de joc, una pista de bàsquet de 20,60m x 12m i una zona de tirolina i vaixell per a nens més grans a l’extrem est de la plaça.

La plaça també comptarà amb cintes de paviment podotàctil per a invidents i es preveu una plataforma única al carrer Foc Follet que permetrà l’accés de vehicles particulars als aparcaments i dels vehicles de manteniment i emergències.

L’actuació inclou la reforma del pati ubicat davant el número 29 del Passeig Enric Sanchis, delimitat actualment amb un mur i una tanca. Com a la resta de l’espai, es suprimiran les escales que hi ha actualment i es farà una plataforma única incorporant tot el solar al continu del carrer.

 

 

Durant la redacció del projecte i gràcies a la informació transmesa pels veïns del barri, s’ha localitzat en l’interior d’aquest pati l’accés a un refugi antiaeri. El refugi antiaeri, que no serà visitable, es va construir durant la Guerra Civil per protegir els veïns de la zona i els treballadors de la fàbrica d’armament pròxima. Aquest espai ha estat reutilitzat des de finals de la Guerra Civil, i actualment acull el magatzem del garatge que es troba a la finca.





Paraules clau

bon pastor/