El II Congrés Català de Pobresa Energètica se celebrarà a Barcelona el 8 i 9 de novembre : Servei de Premsa

El II Congrés Català de Pobresa Energètica se celebrarà a Barcelona el 8 i 9 de novembre

22/02/2018

Es preveu que prop de 500 persones participin en aquest esdeveniment, coorganitzat per l’Ajuntament de Barcelona

 

El Centre Cívic de les Cotxeres de Sants de Barcelona acollirà els propers 8 i 9 de novembre el II Congrés Català de Pobresa Energètica. L’esdeveniment està organitzat pels ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Associació Ecoserveis, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança contra la pobresa energètica i l’Associació  Catalana de Municipis

El II Congrés Català de Pobresa Energètica serà un espai de debat i reflexió entorn la defensa dels drets energètics, presentant noves solucions a la lluita contra la vulneració de l’accés als subministraments bàsics. El II Congrés oferirà diverses activitats de debat i reflexió paral·leles, en què es tractaran els reptes i dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica, fent un breu balanç dels avenços que hi ha hagut a Catalunya amb l’aprovació i aplicació de la llei 24/2015. Una llei que a dotat d’eines les administracions, entitats i moviments socials, per poder avançar en la defensa de l’energia, l’aigua i el gas com un bé bàsic i universal.

El II Congrés abordarà, com a eix central, la necessitat de reforçar les actuacions que ataquin les causes de la vulneració del dret d’accés a l’energia, l’aigua i el gas; el funcionament del sistema elèctric espanyol, la manca de legislació estatal en la protecció del dret als subministraments bàsics, la mala qualitat dels habitatges, l’atur i els baixos ingressos de les unitats de convivència, l’augment del preu de l’habitatge, el desconeixement de la població a l’hora de gestionar els seus subministraments i l’elevat preu de l’energia.

Amb l’organització del II Congrés es reafirma el compromís d’administracions, entitats i moviments socials per defensar l’accés als subministraments bàsics com un bé essencial, lluitant contra la pobresa energètica, que a dia d’avui afecta a milers de catalanes i catalanes. L’organització del II Congrés de pobresa energètica alerta que la pobresa energètica és conseqüència al desenvolupament d’un model d’accés a l’habitatge i als subministraments bàsics, que respon a les lògiques de privatització  del serveis essencials, que necessita de respostes conjuntes i integrals.

Prop de 400 persones i 80 ponents nacionals, estatals i internacionals van participar en el I Congrés Català de Pobresa Energètica, que es va celebrar a la Fira Sabadell el 3 i 4 de novembre de 2016.Compartiu aquest contingut