L’Ajuntament de Barcelona activa en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per Neu i Gel : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per Neu i Gel

26/02/2018

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’Actuació Municipal per Neu i Gel en fase d’alerta per nevades davant la previsió meteorològica que indica que hi pot haver precipitacions en forma de neu en cotes altes de la ciutat.

Davant la previsió meteorològica que indica que hi pot haver precipitacions en forma de neu en cotes altes de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’Actuació Municipal per Neu i Gel.

Els equips d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans – estan activats i preparats per actuar en cas que sigui necessari, per escampar sal i retirar neu en cas que agafi.

En total, a Barcelona hi ha 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern – per a l’ús de veïns i particulars – i 655 tones emmagatzemades – per a l’ús dels professionals municipals-. Els contenidors de sal es troben a la zona alta de la ciutat (als districtes de Les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, i en total hi ha més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat. Aquests contenidors estan a disposició dels veïns.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l’acumulació de neu i glaç, el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel preveu la mobilització dels recursos de l’àrea d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans:

Paral·lelament Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari i han reforçat els seus serveis.

 

Consells bàsics en cas de nevades a la ciutat

Des de l´Ajuntament, es recomana a la ciutadania, en cas que nevi, evitar l´ús del vehicle particular, en la mesura del possible, i utilitzar el transport públic subterrani. Especialment, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

Si s’ha de sortir de casa s´aconsella fer servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu.

Com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns, l´Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i no llençar neu acumulada als terrats, terrasses i balcons -en cas que n’hi hagi- cap a la via pública.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web municipal i les xarxes socials: twitter @bcn_ajuntament, @barcelona_GUB, @tmbinfo, @BCN_Mobilitat, @BCN_Bombers, @BCN_Ecologia i @barcelona_010.Compartiu aquest contingut