L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel

28/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat el Pla d’Emergència Municipal per a Neu i Gel a les 16.40 hores d’aquest dimecres.

Des que es va activar l’alerta el dilluns dia 26 de febrer a les 15:13 hores i l’emergència aquest dimecres al matí a les 6:34 hores, els equips d’Ecologia Urbana – Medi Ambient i Serveis Urbans – han estan activats i preparats per actuar en cas necessari. S’han escampat 190 tones de sal a la ciutat per prevenir els efectes de la neu i gel sobre la mobilitat i s’hi han dedicat més de 80 operaris amb 20 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal.

Paral·lelament Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana han reforçat els seus serveis durant l’episodi de neu i gel.

A nivell de mobilitat la nevada ha comportat algunes afectacions puntuals a Plaça Doctor Andreu-Manuel Arnús (Sarrià-Sant Gervasi), on s’ha hagut de fer un tall de trànsit i a primera hora també s’ha hagut de prohibir el pas de vehicles a la carretera d’Horta-Cerdanyola a causa de la neu. Passades les deu del matí totes les afectacions de mobilitat causades per les condicions meteorològiques han quedat resoltes.

Pel que respecta al transport públic, a les 16.00 hores han quedat normalitzats els recorreguts de les darreres línies d’autobús que encara mantenien restriccions a causa de la neu (línia 111, bus del barri del Tibidabo, i línia 118, bus del barri de Mas Guimbau). D’aquesta manera s’han acabat les restriccions i limitacions de recorregut que a primera hora del matí s’han hagut d’aplicar en una desena de línies de bus que opera TMB (V3, 102, 111, 118, 119, 127, 128, 130, 150 i 185). Amb el pas de les hores, els trajectes a les parts altes de la ciutat s’han anat normalitzant i així ho ha fet el servei de les línies afectades.

Ara mateix tota la xarxa d’autobusos (nova xarxa, convencionals i de proximitat) funciona amb normalitat, així com la xarxa de metro.

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà activada l’Operació Fred en fase d’alerta, que suposa el reforç dels equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la seva distribució per tota la ciutat, amb l’objectiu de detectar les persones que dormen al carrer i informar-les de la possibilitat d’allotjar-les en algun dels centres de la Xarxa d’Atenció per a Persones sense Llar (XAPSLL), acompanyant-les també fins al mateix centre. El dispositiu d’atenció es realitza conjuntament amb el Servei d’Intervenció Social (SIS) Medi Obert i la col·laboració de Creu Roja Barcelona.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web municipal i les xarxes socials: twitter @bcn_ajuntament, @barcelona_GUB, @tmbinfo, @BCN_Mobilitat, @BCN_Bombers, @BCN_Ecologia i@barcelona_010.





Paraules clau

medi ambient/ prevenció/ seguretat/