Barcelona Activa destina 2 milions d’euros a reeditar les subvencions per a nous professionals autònoms : Servei de Premsa

Barcelona Activa destina 2 milions d’euros a reeditar les subvencions per a nous professionals autònoms

01/03/2018

Gerardo Pisarello anuncia davant el sector aquests ajuts, destinats a fomentar l’inici de nova activitat econòmica i a incrementar les sortides professionals a través de l’autoocupació

Amb aquesta línia d’ajuts, que es podrà sol·licitar a partir del mes d’abril, es preveu arribar a subvencionar en total un miler de persones emprenedores o sòcies de cooperatives de treball

En l’anterior edició va haver-hi un allau de peticions. En només dos mesos es van rebre més de 2.000 sol·licituds, de les quals se’n van aprovar 1.431 amb una subvenció, mitjana, de 2.150 euros.

Aquest matí, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat durant el IV Congrés APAE FEM EMPRESA que Barcelona Activa reeditarà aquest any el programa de subvencions per a noves persones autònomes o sòcies de cooperatives de treball amb dos milions d’euros, després de l’èxit i l’allau de peticions rebudes en l’anterior convocatòria.

Pisarello ha subratllat que “la ciutat no es pot permetre malbaratar el talent de ningú i que gent amb idees no estigui acompanyada” i ha lamentat que “malauradament ser autònom sigui sinònim de donar molt i rebre poc de les administracions” Pisarello s’ha compromès a defensar els drets i necessitats dels professionals autònoms, malgrat no tenir competències, i ha anunciat que “aquest 2018 l’Ajuntament destinarà 2 milions d’euros a donar continuïtat a aquest programa de subvencions així com a programes d’acompanyament a autònoms i autònomes des de Barcelona Activa”.

La jornada, que en aquesta ocasió ha tingut lloc a l’Auditori de l’agència municipal, està organitzada per l’Associació de Professionals Autònoms i Empreses i ha reunit més de 200 persones del món econòmic i de l’ecosistema emprenedor de la ciutat.

 

Un ajut per fomentar l’inici de nova activitat econòmica

Amb aquesta línia d’ajuts es vol facilitar l’arrencada i consolidació de nous negocis, i al mateix temps donar suport a les persones que han trobat en l’emprenedoria una forma d’autoocupació. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, destinarà 2 milions d’euros per donar suport entorn a un miler de persones autònomes que hagin iniciat una nova activitat econòmica. La subvenció es podrà sol·licitar a partir del segon trimestre de 2018.

En l’anterior ocasió, en només dos mesos es van rebre més de 2.000 sol·licituds, superant la previsió inicial. D’aquestes, es va aprovar 1.431 expedients i es va atorgar, de mitjana, un ajut per valor de 2.150 euros a professional autònom. L’èxit l’allau de sol·licituds va obligar a ampliar fins a 3 milions d’euros la partida inicialment prevista de dos milions d’euros.

Pel que fa al perfil de les persones que van demanar la subvenció, el 51% eren majors de 40 anys i, aproximadament el 13% eren joves de menys de 30. I, en relació a l’activitat econòmics dels projectes promoguts, gairebé una quarta part són de l’àmbit de serveis a les Empreses (24,5%), seguit pel Comerç (15,1%), Serveis a les persones (14,2%) i Producció Creativa (8,9%), entre d’altres. Així mateix, les persones donades d’alta com a autònomes empadronades a l’Eixample (17%) són les que es van acollir amb major proporció a la subvenció. Mentre que les persones residents als districtes de Sant Martí (14,4%) i d’Horta-Guinardó (12%) van representar prop d’una quarta part del total de sol·licitants.Compartiu aquest contingut