El Gòtic Sud, la Bordeta i El Parc i la Llacuna del Poblenou acolliran els tres primers edificis del programa APROP : Servei de Premsa

El Gòtic Sud, la Bordeta i El Parc i la Llacuna del Poblenou acolliran els tres primers edificis del programa APROP

01/03/2018Temps estimat de lectura: 3 minutsEls solars on s’ubicaran els primers Allotjaments de PROximitat Provisionals (APROP) estan ubicats als carrers Nou de Sant Francesc 8-10, Mossèn Amadeu Oller 17-21 i Bolívia 33-41 interior

Les ubicacions s’han donat a conèixer durant la celebració d’unes jornades amb entitats diverses i representants vinguts d’Àmsterdam i Munic

L’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer aquest dijous la ubicació definitiva dels tres primers edificis que s’aixecaran dins del programa Allotjaments de PROximitat Provisionals (APROP). Ho ha fet en el marc d’una jornada celebrada juntament amb entitats diverses i representants de les ciutats d’Àmsterdam i Munic, durant la qual s’ha abordat la idoneïtat de posar sobre la taula noves alternatives d’habitatge que estiguin disponibles a curt termini i com s’està donant resposta a nivell internacional en aquest camp. Hi ha participat també l’Observatori DESC, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), la Fundació Hàbitat 3 i l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC), entre d’altres.

Tot i que la voluntat de l’Ajuntament és estendre l’APROP a tots els districtes de la ciutat progressivament, la primera fase d’implantació en forma de prova pilot per comprovar el seu funcionament se situarà als següents solars:

 

Carrer Nou de Sant Francesc 8-10. Gòtic Sud.
– 12 allotjaments: 4 dobles i 8 simples.
– Espai en planta baixa destinat a activitats comunitàries.
– Hort urbà a la coberta.

Carrer Mossèn Amadeu Oller 17-21. La Bordeta.
– 40 allotjaments: 32 dobles i 8 simples.
– Espai en planta baixa destinat a activitats comunitàries.
– Bugaderia compartida.
– Coberta verda.

Carrer Bolívia 33-41. El Parc i la Llacuna del Poblenou.
– 40 allotjaments: 35 dobles i 5 simples.
– Espai en planta baixa destinat a activitats comunitàries.
– Bugaderia compartida.
– Coberta verda i hort urbà a l’interior de la parcel·la.

D’aquesta manera es concreta el projecte que va presentar públicament fa dues setmanes l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què ja s’avançava que l’APROP arrencaria amb 92 allotjaments per a unes 250 persones i amb un pressupost de 5,3 milions d’euros. L’objectiu que s’ha fixat el consistori amb aquest projecte és complementar el Pla pel Dret a l’Habitatge amb una manera addicional més ràpida de construir allotjaments, tot garantint els estàndards de qualitat i amb la voluntat d’ampliar el parc públic de pisos i evitar l’expulsió de veïns i veïnes dels seus barris.

En la inauguració de la jornada d’aquest dijous la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament, Josep Maria Montaner, han recordat que l’APROP en cap cas substituirà les 66 promocions d’habitatges que ja estan previstes durant aquest mandat i que sumen més de 4.000 llars. De fet, Ortiz ha recordat que Barcelona compta hores d’ara amb el pla més potent de la seva història en matèria d’habitatge, quelcom que es concreta en el fet que s’ha multiplicat per quatre la inversió a nivell municipal, que durant el mandat es compraran 750 habitatges o el fet que s’han doblat els ajuts destinats a pagar el lloguer i ha crescut de 4 a 25 milions d’euros el pressupost destinat a rehabilitació. Tots dos regidors han assenyalat també que, tot i no tenir les competències en matèria d’habitatge, l’Ajuntament està finançant aquest augment del parc públic en solitari, sense cap aportació ni de l’Estat ni de la Generalitat.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
habitatge/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina